Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πόρτα» από Airbnb στους χρήστες κάτω των 25 ετών στον Καναδά

Η πιλοτική εφαρμογή της απαγόρευσης έρχεται μετά από τους πυροβολισμούς σε σπίτι που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb, στο Τορόντο την περασμένη εβδομάδα, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι. Εξαρση της βίας στα«party houses».

«Πόρτα» από Airbnb στους χρήστες κάτω των 25 ετών στον Καναδά

Στην απαγόρευση κρατήσεων από άτομα κάτω των 25 ετών προχώρησε η Airbnb, έτσι ώστε να εμποδίσει τα αποκαλούμενα «party houses», που έχουν βίαιη εξέλιξη.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το πιλοτικό πρόγραμμα της Airbnb «τρέχει» προς το παρόν στον Καναδά, όπου η πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων δεν αφήνει τους χρήστες κάτω των 25 ετών να κάνουν κράτηση σε μία ολόκληρη κατοικία, οποιουδήποτε μεγέθους, στην περιοχή τους.

Εκπρόσωπος της Airbnb δεν σχολίασε αν υπάρχουν σχέδια επέκτασης του περιορισμού ηλικίας και σε άλλες αγορές, τονίζοντας ότι είναι πιλοτικό πρόγραμμα και ότι δεν εμποδίζει τους χρήστες κάτω των 25 ετών να κάνουν κράτηση σε σπίτια που βρίσκονται πιο μακριά.

Κάποιοι χρήστες μπορεί να εξαιρεθούν, σημειώνει η εταιρεία, εάν έχουν «ιστορικό με θετικές κριτικές».

Η πιλοτική εφαρμογή της απαγόρευσης έρχεται μετά από τους πυροβολισμούς σε σπίτι που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb, στο Τορόντο την περασμένη εβδομάδα, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι - ένας κατά τα φαινόμενα αυτοκτόνησε- σύμφωνα με την αστυνομία.

Τον Οκτώβριο, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πάρτυ σε νοικιασμένο σπίτι μέσω Airbnb στην Orinda, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο.

Τον περασμένο μήνα, η Airbnb ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 150 εκατ. δολάρια στον τομέα της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων ανοιχτών τηλεφωνικών γραμμών 24ωρης βάσης για τους γείτονες -σε περίπτωση που ενοχλούνται- καθώς και για την παροχή ανιχνευτών θορύβου που μπορούν να προειδοποιήσουν τους οικοδεσπότες εάν υπάρχει κάποια αναταραχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v