Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bundesbank: Αδύναμη η ανάπτυξη στη Γερμανία και το Q1 του 2020

«Με την εμφάνιση του κορωνοϊού στην Κίνα στις αρχές του 2020, προστέθηκε ένα νέο επίπεδο κινδύνου», τονίζει στη μηνιαία έκθεσή της η κεντρική τράπεζα της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Bundesbank: Αδύναμη η ανάπτυξη στη Γερμανία και το Q1 του 2020

Η οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας θα παραμείνει αδύναμη το πρώτο τρίμηνο του 2020, με την επιβάρυνση να έρχεται από τις αδύναμες εξαγωγές και την έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα, σύμφωνα με την Bundesbank και την οικονομική έκθεσή της που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Οπως θυμίζει το Reuters, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έμεινε στάσιμη το τέταρτο τρίμηνο του 2019 και αναπτύχθηκε κατά μόλις 0,6% όλη την περσινή χρονιά, καθώς ο τομέας της μεταποίησης πέρασε σε ύφεση.

«Για το πρώτο τρίμηνο του 2020, δεν υπάρχουν ενδείξεις θεμελιώδους αλλαγής της γερμανικής οικονομίας», σημειώνει η κεντρική τράπεζα. «Με την εμφάνιση του κορωνοϊού στην Κίνα στις αρχές του 2020, προστέθηκε ένα νέο επίπεδο κινδύνου».

Η τράπεζα αναφέρει ότι ο ιός θα μπορούσε να διαταράξει τις παγκόσμιες αλυσίδες αξίας και να προκύψουν δυσχέρειες στις γερμανικές εταιρείες όσον αφορά την παράδοση των προϊόντων τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v