Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκεοργκίεβα: Στο «τραπέζι» η περαιτέρω εμπλοκή του ΔΝΤ στην Αργεντινή

Ένα μελλοντικό πρόγραμμα που θα υποστηρίζεται από το ΔΝΤ, είναι μεταξύ των μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση της Αργεντινής, όπως είπε η επικεφαλής του Ταμείου μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας της χώρας.

Γκεοργκίεβα: Στο «τραπέζι» η περαιτέρω εμπλοκή του ΔΝΤ στην Αργεντινή

Σε περαιτέρω μέτρα προς ένα μελλοντικό πρόγραμμα το οποίο θα υποστηρίζεται από το ΔΝΤ θα προχωρήσει η κυβέρνηση της Αργεντινής, όπως είπε στην επικεφαλής του Ταμείου ο υπουργός Οικονομίας της χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΔΝΤ, η κα Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα συναντήθηκε με τον κ. Μαρτίν Γκουζμάν στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και Κεντρικών Τραπεζιτών των G20 στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Μετά το πέρας της συνάντησης η κα. Γκεοργκίεβα δήλωσε:

«Ο υπουργός Γκουσμάν κι εγώ είχαμε μια πολύ γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για τις προκλήσεις της χώρας και τον δρόμο για τη συνέχεια προκειμένου να διασφαλιστεί μια πιο βιώσιμη και συμμετοχική ανάπτυξη για την Αργεντινή.

Επιδοκίμασα τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, υπό την ηγεσία του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντεζ, για την εφαρμογή μιας σειράς πολιτικών που θα σταθεροποιήσουν την οικονομία και θα μειώσουν τη φτώχεια.

Βασιζόμενοι στα ευρήματα της πρόσφατης αποστολής του ΔΝΤ στο Μπουένος Άιρες, συζητήσαμε επίσης τα σχέδια των αρχών να διασφαλίσουν μια βιώσιμη και ομαλή επίλυση της κατάστασης του χρέους της Αργεντινής. Στο πλαίσιο αυτό, χαιρέτισα τη δέσμευση των αρχών της Αργεντινής να συνεχίσουν να βαθαίνουν την εμπλοκή μας μεταξύ άλλων και μέσω μιας Διαβούλευσης στο πλαίσιο του Άρθρου 4 καθώς και βημάτων προς ένα πρόγραμμα που θα υποστηρίζεται από το Ταμείο στο μέλλον. Οι λεπτομέρειες των επόμενων αυτών βημάτων θα συνεχίσουν να συζητώνται.

Όπως έχω πει από την αρχή, η προσήλωσή μας και η προσοχή μας είναι στην Αργεντινή και στον λαό της. Θέλω να δω την οικονομία της Αργεντινής να ανακάμπτει με διαρκή τρόπο, τη φτώχεια να μειώνεται και τους Αργεντινούς να ευημερούν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v