Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλείνουν όλα τα σχολεία στην Ιαπωνία λόγω κορωνοϊού

Σε μία κίνηση άνευ προηγουμένου, που θα επηρεάσει 13 εκατομμύρια μαθητές, προχωράει ο πρωθυπουργός μέχρι τις 8 Απριλίου, για να φρενάρει την πορεία του ιού. Ακυρώθηκαν μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και αγώνες.

Κλείνουν όλα τα σχολεία στην Ιαπωνία λόγω κορωνοϊού

Ολα τα σχολεία κλείνει η Ιαπωνία από Δευτέρα, σε μία κίνηση άνευ προηγουμένου που θα επηρεάσει 13 εκατ. μαθητές, αφήνοντας τους γονείς να αναζητούν λύσεις για το ποιος θα προσέχει τα παιδιά τους, την ώρα που η χώρα εντείνει την προσπάθειά της κατά του κορωνοϊού.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε αποφάσισε να κλείσουν τα σχολεία μέχρι το τέλος των ανοιξιάτικων διακοπών στις 8 Απριλίου, σε μία απόπειρα να μειωθούν οι κοινωνικές επαφές και να εμποδιστεί η εξάπλωση του ιού.

Η εντολή αναμένεται να δώσει χτύπημα σε μία οικονομία που βρίσκεται στα πρόθυρα ύφεσης, καθώς εκατομμύρια γονείς αναγκάζονται να πάρουν άδεια για να προσέχουν τα παιδιά τους.

Η Ιαπωνία έχει σήμερα 175 κρούσματα κορωνοϊού.

Αυτή την εβδομάδα, ο κ. Αμπε ακύρωσε όλες τις μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και αθλητικά παιχνίδια. Ζήτησε επίσης από τις εταιρείες να χρησιμοποιήσουν την τηλε-εργασία.

Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού εκτός Ασίας

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη υπέκυψαν 29 ακόμη ασθενείς, οι οποίοι είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό· ο αριθμός αυτός είναι ο χαμηλότερος σε ημερήσια βάση εδώ και περίπου ένα μήνα. Ωστόσο, τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα αυξήθηκαν ελαφρά στην ηπειρωτική Κίνα, σε 433, από 406 την Τρίτη.

Το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν ανήλθε έτσι σε 2.744 στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Το σύνολο των κρουσμάτων είναι πλέον 78.497, πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας της Κίνας.

Οι 29 θάνατοι που καταγράφηκαν είναι οι λιγότεροι από την 28η Ιανουαρίου, ενώ την Τρίτη είχαν καταγραφεί 52.

Από τους νέους θανάτους και τα νέα κρούσματα, οι 26 και τα 409 αντίστοιχα καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, εστία της κρίσης. Οι άλλοι τρεις θάνατοι καταγράφηκαν στο Πεκίνο, στις επαρχίες Χεϊλονγκτζιάνγκ και Χενάν.

Εξάλλου, ο αριθμός των ασθενών που αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν ήταν υψηλότερος από αυτόν των νέων κρουσμάτων για ένατη συνεχόμενη ημέρα, τόνισε η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Οι άνθρωποι που βγήκαν από τα νοσοκομεία ήταν 2.750 ως τα μεσάνυχτα. Συνολικά, 32.495 ασθενείς έχουν ανανήψει.

Στη Νότια Κορέα, τη δεύτερη μεγαλύτερη εστία της επιδημίας μετά την Κίνα, οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν ακόμη 334 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού το περασμένο εικοσιτετράωρο, εξέλιξη η οποία αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στην ασιατική χώρα σε 1.595, ανακοίνωσαν σήμερα τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί μέσα σε μία ημέρα στη χώρα, αφότου επαληθεύτηκε το πρώτο κρούσμα στη Νότια Κορέα, την 20ή Ιανουαρίου.

Από τα νέα κρούσματα, τα 307 εντοπίστηκαν στην πόλη Ντέγκου (νοτιοανατολικά), όπου έχει την έδρα της μια χριστιανική αίρεση, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της εξάπλωσης του COVID-19, σύμφωνα με τα KCDC.

Δεν καταγράφηκε πάντως νέος θάνατος, σύμφωνα με τα Κέντρα. Ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας παρέμεινε έτσι στους 12.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v