Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Λαγκάρντ δεν αναμένει μείωση επιτοκίων από ΕΚΤ λόγω κορωνοϊού

H EKT θα πρέπει να καθορίσει αν ο κορωνοϊός θα προκαλέσει ένα «μακροπρόθεσμο» σοκ στην προσφορά και τη ζήτηση προτού λάβει μέτρα, τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Λαγκάρντ δεν αναμένει μείωση επιτοκίων από ΕΚΤ λόγω κορωνοϊού

H Κριστίν Λαγκάρντ υποβάθμισε την πιθανότητα να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην άμεση προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής λόγω του κορωνοϊού. 

Η πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε στους Financial Times ότι η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί «πολύ προσεκτικά» την επιδημία, αλλά τόνισε πως ακόμα δεν βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο στο οποίο θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στον πληθωρισμό ώστε να δικαιολογεί κάποια αντίδραση από την πλευρά της νομισματικής πολιτικής. 

Τα σχόλια της κα. Λαγκάρντ καταδεικνύουν ότι η κεντρική τράπεζα ελπίζει πως θα κρατήσει τα επιτόκια σταθερά στην επερχόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Η πρώην γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υποστήριξε ότι η τράπεζα θα πρέπει να καθορίσει αν ο κορωνοϊός θα προκαλέσει ένα «μακροπρόθεσμο» σοκ στην προσφορά και τη ζήτηση, καθώς και στον πληθωρισμό. 

«Αλλά σίγουρα δεν βρισκόμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο» σημείωσε. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v