Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλοι 149 νεκροί σε μια μέρα στη Λομβαρδία!

Φόβοι για 2 εκατομμύρια θύματα μόνο στο Βένετο. Ο περιφερειάρχης έκανε γνωστό ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα νέα κρούσματα του ιού είναι 1.023. Σε πέντε μέρες θα έχουν γεμίσει όλες οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Αλλοι 149 νεκροί σε μια μέρα στη Λομβαρδία!

Θερίζει ο κορωνοϊός στη Λομβαρδία, την ιταλική περιφέρεια που έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα, με 149 νεκρούς σε μία μόλις μέρα. 

Τα θύματα του κορωνοϊού ανέρχονται πλέον σε 617 από 468 χθες, σύμφωνα με πηγές του Reuters. 

Φόβοι για 2 εκατομμύρια κρούσματα μόνο στο Βένετο

Συναγερμό σημαίνει και πάλι ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα. «Σήμερα έχουμε άλλα 1.500 κρούσματα κορονοϊού μόνον στην Λομβαρδία» και επανέλαβε ότι χρειάζεται η λήψη ακόμη αυστηρότερων μέτρων.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, υπογράμμισε ότι σε πέντε ημέρες οι μονάδες εντατικής θεραπείας θα είναι, πιθανότατα, υπερπλήρεις. Πρόσθεσε, δε, ότι μέχρι τις 15 Απριλίου, μόνο στην περιφέρεια Βένετο, αν δεν ανακοπεί ο μέχρι τώρα ρυθμός διάδοσης του ιού, τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα δυο εκατομμύρια.

Ο Τζάια έκανε γνωστό, επίσης, ότι στην περιφέρειά του, το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα νέα κρούσματα του ιού είναι 1.023.

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, τις ώρες αυτές, εξετάζει την δυνατότητα να ληφθούν -σχετικά σύντομα- νέα, πιο αυστηρά μέτρα απομόνωσης για τις περιοχές της Λομβαρδίας, Βένετο και Πεδεμόντιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v