Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed επεκτείνει το swap νομισμάτων σε περισσότερες κεντρικές τράπεζες

Εκτός από τις υπάρχουσες συμφωνίες με μεγάλες κεντρικές τράπεζες, επεκτείνει τις γραμμές στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Δανία, την Κορέα, το Μεξικό, τη Νορβηγία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη και τη Σουηδία.

Η Fed επεκτείνει το swap νομισμάτων σε περισσότερες κεντρικές τράπεζες

Επεκτείνει το πρόγραμμα ανταλλαγής νομισμάτων και σε άλλες κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed), όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, καθώς η εντείνεται η ζήτηση για δολάρια.

Σύμφωνα με το CNBC, εκτός από τις υπάρχουσες συμφωνίες με μεγάλες κεντρικές τράπεζες, η Fed τώρα επεκτείνει τις γραμμές στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Δανία, την Κορέα, το Μεξικό, τη Νορβηγία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη και τη Σουηδία.

Οι γραμμές είναι γνωστές ως συμφωνίες ανταλλαγής δολαρίων και θα διαρκέσουν έξι μήνες.

Η Fed θα παρέχει $60 δισ. σε όλους, πλην της Δανίας, της Νορβηγίας και της Νέας Ζηλανδίας, οι οποίες θα λάβουν 30 δισ. δολάρια.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετράει το νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών αντιπάλων του, έχει «σκαρφαλώσει» σε υψηλά επίπεδα, εν μέσω ισχυρού sell off περιουσιακών στοιχείων.

Η Fed έχει μόνιμη συμφωνία με την Τράπεζα του Καναδά, την Τράπεζα της Αγγλίας, την Τράπεζα της Ιαπωνίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την κεντρική τράπεζα Ελβετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v