Κρεμλίνο: Δεν βοηθάμε την Ιταλία για να μπλοκάρει τις κυρώσεις από ΕΕ

«Η Ιταλία χρειάζεται πραγματικά περισσότερη βοήθεια και αυτό που κάνει η Ρωσία είναι αυτό που μπορεί να κάνει», τονίζει εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Κρεμλίνο: Δεν βοηθάμε την Ιταλία για να μπλοκάρει τις κυρώσεις από ΕΕ

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι η ιατρική βοήθεια που παρέχει η Ρωσία στην Ιταλία ώστε να τη συνδράμει στην καταπολέμηση του νέου κορονοϊού δεν αποτελεί μέρος κάποιας προσπάθειας προκειμένου η Ρώμη να βοηθήσει να αρθούν οι κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Μόσχας.

Ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε χθες, Κυριακή, να στέλνει αεροπορικώς ιατρική βοήθεια στην Ιταλία, αφού έλαβε σχετική εντολή από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, μια χειρονομία καλής θέλησης την οποία η Μόσχα χαρακτηρίζει «Από τη Ρωσία με Αγάπη».

Απαντώντας σε ερώτηση αν η Ρωσία αναμένει πως η Ιταλία σε αντάλλαγμα θα προσπαθήσει ώστε η ΕΕ να άρει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Ρωσία λόγω της Ουκρανίας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε την ιδέα αυτή παράλογη.

«Δεν μιλάμε για οποιουσδήποτε όρους ή υπολογισμούς ή ελπίδες εδώ», είπε ο Πεσκόφ. «Η Ιταλία χρειάζεται πραγματικά περισσότερη βοήθεια και αυτό που κάνει η Ρωσία είναι αυτό που μπορεί να κάνει» , είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v