Σε υψηλό 80 ετών η ανεργία στη Νορβηγία λόγω της πανδημίας

Η καταγεγραμμένη ανεργία αυξήθηκε στο 10,9%, το υψηλότερο επίπεδο από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930, από το 5,3% πριν από μία εβδομάδα και το 2,3% στα τέλη Φεβρουαρίου.

Σε υψηλό 80 ετών η ανεργία στη Νορβηγία λόγω της πανδημίας

Η ανεργία στη Νορβηγία πενταπλασιάστηκε αυτό τον μήνα καθώς οι εταιρίες ανακοίνωσαν μαζικές απολύσεις και αναστολή λειτουργίας στο πλαίσιο των προσπαθειών για ανακοπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια υπηρεσία απασχόλησης της χώρας.

Η καταγεγραμμένη ανεργία αυξήθηκε στο 10,9%, το υψηλότερο επίπεδο από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930, από το 5,3% πριν από μία εβδομάδα και το 2,3% στα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία της νορβηγικής υπηρεσίας απασχόλησης και πρόνοιας NAV.

Η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 15% με 20% βραχυπρόθεσμα, όπως προέβλεψε η κυβέρνηση την Παρασκευή.

«Η εξέλιξη των δύο τελευταίων εβδομάδων δεν έχει σύγκριση», ανέφερε σε ανακοίνωση ο επικεφαλής της NAV Σίγκρουν Βάγκενγκ.

Το νορβηγικό Κοινοβούλιο ενέκρινε δάνεια, καθυστέρηση καταβολής φόρων και επιπλέον δαπάνες έως 280 δισεκ. κορώνες (25,25 δισ. δολάρια) για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ η κεντρική τράπεζα μείωσε τα επιτόκια δύο φορές, από το 1,5% στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,25%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v