ΗΠΑ: Η Γερουσία πέρασε το πακέτο-μαμούθ των 2 τρισ.

Το πακέτο οικονομικής στήριξης ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Γερουσία και αύριο Παρασκευή θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΗΠΑ: Η Γερουσία πέρασε το πακέτο-μαμούθ των 2 τρισ.

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε ομόφωνα, με 96 ψήφους υπέρ και 0 κατά, το «ιστορικό» σχέδιο που προβλέπει να δαπανηθούν 2 τρισ. δολάρια για τη στήριξη της οικονομίας των ΗΠΑ, της μεγαλύτερης στον πλανήτη, και για την κατεπείγουσα αγορά ιατρικού εξοπλισμού και υλικού, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.000 ανθρώπους στη χώρα.

Το νομοσχέδιο έχει στόχο να βοηθήσει τους άνεργους αλλά και τις βιομηχανίες που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού –στην αεροπορική βιομηχανία για παράδειγμα θα δοθούν μέσω χορηγήσεων και δανείων 58 δισ. δολάρια- ενώ παράλληλα παρέχει δισεκατομμύρια δολάρια για την επείγουσα αγορά ιατρικού εξοπλισμού.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει περίπου 500 δισ. δολάρια για την εγγύηση δανείων και βοήθεια προς τις επιχειρήσεις, ενώ πάρχουν πάνω από 350 δισ. δολάρια που θα διοχετευτούν σε μικρές επιχειρήσεις. Συνολικά 150 δισ. δολάρια θα ενισχύσουν τα νοσοκομεία και άλλους παρόχους υγειονομικών υπηρεσιών με εξοπλισμό και προμήθειες.

Στην — ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς — Βουλή των Αντιπροσώπων το σχέδιο νόμου θα τεθεί σε ψηφοφορία αύριο Παρασκευή, ανακοίνωσε ο Στένι Χόιερ, ο δεύτερος τη τάξει των Δημοκρατικών στο σώμα αυτό.

Το κείμενο, που υποστηρίζεται θερμά από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και αποτέλεσε τον καρπό διαπραγμάτευσης του Λευκού Οίκου με γερουσιαστές που διήρκεσε αρκετές ημέρες, αναμένεται να εγκριθεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v