Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιβολή καραντίνας στη Νέα Υόρκη εξετάζει ο πρόεδρος Τραμπ

Σε 728 από 519 ανήλθαν τα θύματα από τον κορωνοϊό στη Νέα Υόρκη. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί επίσης η επιβολή του ίδιου μέτρου για το Νιου Τζέρσι και το Κονέκτικατ.

Επιβολή καραντίνας στη Νέα Υόρκη εξετάζει ο πρόεδρος Τραμπ

Την επιβολή καραντίνας στη Νέα Υόρκη εξετάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανέφερε σήμερα ο ίδιος.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί επίσης η επιβολή του ίδιου μέτρου για το Νιου Τζέρσι και το Κονέκτικατ, προσθέτοντας ότι θα προτιμούσε να μην το κάνει αλλά «ίσως χρειαστεί».

Όταν ρωτήθηκε αν τα μέτρα θα αρθούν μέχρι το Πάσχα (των Καθολικών, στις 12 Απριλίου) ώστε να επαναλειτουργήσει η χώρα, απάντησε: «Θα δούμε τι θα γίνει».

«Θα θέλαμε να δούμε την Νέα Υόρκη γιατί είναι "hotspot", Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ, ίσως ένα δυο ακόμα μέρη, συγκεκριμένα τμήματα του Κονέντικατ. Το σκέπτομαι αυτή τη στιγμή. Ισως να μην πρέπει να το κάνουμε αλλά υπάρχει μια πιθανότητα κάποια στιγμή σήμερα να πάμε σε καραντίνα, βραχυπρόθεσμη για δυο εβδομάδες» τόνισε ο Τραμπ σύμφωνα με το Politico.

Ο πλανητάρχης αλλάζει στάση καθώς τα κρούσματα στη Νέα Υόρκη επιβεβαιώθηκε ότι αυξήθηκαν σε 52.318 και ο αριθμός των θυμάτων σε 728 έναντι μόλις 519 χθες.

Πάνω από 115.000 τα κρούσματα στις ΗΠΑ

Νέο ρεκόρ κατέγραψε σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Τις τελευταίες 24 ώρες σε όλη τη χώρα αναφέρθηκαν 453 θάνατοι από την ασθένεια Covid-19, ρεκόρ ημέρας από την έναρξη της πανδημίας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 1.891.

Ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ μικρότερος από εκείνους της Ιταλίας (10.023), της Ισπανίας (5.812), της Κίνας (3.299) και της Γαλλίας (2.317).

Ωστόσο, από την Πέμπτη οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον πλανήτη. Το πανεπιστήμιο έκανε λόγο για 115.547 κρούσματα συνολικά μέχρι τις 20.55 σήμερα (ώρα Ελλάδας), δηλαδή 21.309 νέα κρούσματα μέσα σε μία ημέρα (+23%).

Το επίκεντρο της πανδημίας είναι η Νέα Υόρκη, με περισσότερα από 50.000 κρούσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v