Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aυστρία: Για πρώτη φορά κάτω του 10% η ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ είχε τονίσει πως η χώρα θα πρέπει πριν από το Πάσχα των Καθολικών (στις 12 Απριλίου) να φτάσει μονοψήφιους αριθμούς.

Aυστρία: Για πρώτη φορά κάτω του 10% η ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων

Για πρώτη φορά εδώ και δύο εβδομάδες, που ισχύουν στην Αυστρία τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, το ποσοστό της ημερήσιας αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων βρέθηκε το προηγούμενο εικοσιτετράωρο κάτω από το 10%, συγκεκριμένα στο 8,06%, γεγονός ιδιαίτερα ευχάριστο για τους ειδικούς.

Χθες, ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ είχε τονίσει πως η χώρα θα πρέπει πριν από το Πάσχα των Καθολικών (στις 12 Απριλίου) να φτάσει «μονοψήφιους αριθμούς, στο μέσον μάλιστα μονοψήφιων αριθμών» στο ποσοστό ημερήσιου ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων, για να υπάρξει σταθεροποίηση σε σχέση με τις αυξήσεις.

Προσωπική του εκτίμηση είναι πως η κορύφωση του αριθμού των κρουσμάτων στην Αυστρία, θα πρέπει να αναμένεται από τα μέσα Απριλίου μέχρι τα μέσα Μαΐου, σημείωσε ο Ρούντολφ 'Ανσομπερ, προσθέτοντας ότι εάν αυτή η κορύφωση εμφανιστεί αργότερα, θα είναι μικρότερη, και ως εκ τούτου θα συνιστά μία καλή είδηση, διότι θα δείχνει πως τα μέτρα είχαν επιτυχία.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού επιδρούν, ωστόσο, είναι ακόμη πολύ νωρίς για θετικό μήνυμα, ενώ μία αξιολόγηση θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα θα παρουσιαστεί ο ενδιάμεσος απολογισμός, που προγραμματιζόταν για χθες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, σήμερα το απόγευμα καταγράφονταν στην Αυστρία συνολικά 8.030 κρούσματα κορονοϊού και 68 θάνατοι εξαιτίας του, με τα περισσότερα κρούσματα να υπάρχουν στα ομόσπονδα κρατίδια: του Τιρόλου, συγκεκριμένα 1.849, της 'Ανω Αυστρίας (1.337), Κάτω Αυστρίας (1.262), Βιέννης (1.067), Στυρίας (848).

Το Σάββατο νοσηλεύονταν σε όλη την Αυστρία συνολικά 839 άνθρωποι, από αυτούς οι 135 σε μονάδα εντατικής θεραπείας, συνολικά 410 νοσούντες τις τελευταίες εβδομάδες έχουν μέχρι σήμερα αποθεραπευτεί, ενώ στη χώρα έχουν διενεργηθεί έως τώρα πάνω από 43.000 τεστ διάγνωσης του κορωνοϊού.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό, το Γενικό Νοσοκομείο Βιέννης, το οποίο, με τις συνολικά 1.763 κλίνες του, είναι το μεγαλύτερο στην Αυστρία, θα διαθέτει από την ερχόμενη εβδομάδα τρεις πτέρυγες για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού, οι οποίες διαμορφώθηκαν προς τον σκοπό αυτό μέσα στις προηγούμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, δύο Αυστριακοί επιστήμονες της κβαντικής φυσικής και ένας μαθηματικός, από το Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ -- της πρωτεύουσας του ομόσπονδου κρατιδίου του Τιρόλου, όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα -- ζητούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού στην Αυστρία.

Σε σημερινή, ανοικτή επιστολή τους προς τον Αυστριακό υπουργό Επιστημών Χάιντς Φάσμαν τονίζουν ως αναγκαία την επιβολή της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας στον δημόσιο χώρο, όπως επίσης τον αυστηρό έλεγχο της τήρησης της κοινωνικής απόστασης ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v