Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Με 100% κρατική εγγύηση δάνεια £50.000 σε μικρές επιχειρήσεις

Η κυβέρνηση Τζόνσον βελτίωσε τους όρους στήριξης των μικρών επιχειρήσεων, παρέχοντας πλήρη κάλυψη σε δάνεια ως και £50.000.

Βρετανία: Με 100% κρατική εγγύηση δάνεια £50.000 σε μικρές επιχειρήσεις

Oι μικρές επιχειρήσεις στη Βρετανία θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν δάνεια με 100% κρατική εγγύηση εντός ολίγων ημερών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σούνακ.

Όπως μεταδίδει η Guardian, o κ. Σούνακ ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για δάνεια που θα ανέρχονται στο 25% του τζίρου τους, μέχρι το ποσό των 50.000 βρετανικών λιρών.

Ο υπουργός Οικονομικών είχε δεχθεί ισχυρή πίεση από το Εργατικό Κόμμα και επιχειρηματικούς συλλόγους να αυξήσει το ποσοστό κάλυψης των έκτακτων δανείων, το οποίο μέχρι σήμερα βρισκόταν στο 80%.

Ο κ. Σούνακ τόνισε ότι το πρόγραμμα έκτακτου δανεισμού με πλήρη κάλυψη του ρίσκου από το κράτος θα βοηθήσει της μικρότερες βρετανικής επιχειρήσεις να βρουν τα χρήματα που χρειάζονται για να επιβιώσουν από την κρίση.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τα νέα δάνεια από την ερχόμενη Δευτέρα. 

«Γνωρίζω ότι κάποιες μικρές επιχειρήσεις δυσκολεύονται ακόμα να λάβουν πίστωστη. Είναι από πολλές απόψεις οι πιο εκτεθειμένες επιχειρήσεις στον αντίκτυπο του κορωνοϊού και δυσκολεύονται έτσι και αλλιώς να αποκτήσουν πρόσβαση σε πίστωση. Θα χρειαστούν επιπρόσθετη στήριξη για να περάσουν την κρίση» ανέφερε. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v