Πτώση 48% στα κέρδη α' τριμήνου της HSBC

Τα προ φόρων κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 3,21 δισ. δολάρια στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου. Προχωρούν τα σχέδια για μεταφορά κεφαλαίων από τις δραστηριότητες που υποαποδίδουν, για μείωση κόστους και για περιορισμό των επιπέδων management.

Πτώση 48% στα κέρδη α τριμήνου της HSBC

Χειρότερα του αναμενόμενου ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο η HSBC, μετά την αύξηση των προβλέψεων έναντι επισφαλών δανείων, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού πλήττει τους δανειολήπτες παγκοσμίως.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα με βάση τα στοιχεία ενεργητικου της, ανακοίνωσε πως τα προ φόρων κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 3,21 δισ. δολάρια στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου, μειωμένα κατά 48% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κατά μέσο όρο προ φόρων κέρδη 3,67 δισ. δολαρίων.

Την περασμένη εβδομάδα, η HSBC γνωστοποίησε πως προχωρά τα σχέδια που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο για μεταφορά κεφαλαίων από τις δραστηριότητες που υποαποδίδουν, για μείωση κόστους και για περιορισμό των επιπέδων management, ωστόσο σταματά τις περικοπές θέσεων εργασίας για να αποφύγει τις διαταράξεις.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v