Αύξηση 40% στα κέρδη της UBS το α' τρίμηνο

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,595 δισ. δολάρια, έναντι 1,5 δισ. δολαρίων που ήταν η αρχική της εκτίμηση, με ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις σε όλα τα τμήματά της.

Αύξηση 40% στα κέρδη της UBS το α τρίμηνο

Αύξηση της τάξης του 40% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης πλούτου του κόσμου, της UBS, καθώς οι πελάτες αύξησαν τις δραστηριότητες trading τους κατά τη διάρκεια των αναταράξεων στις αγορές που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ χορήγησε περισσότερα δάνεια στους εύπορους πελάτες της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,595 δισ. δολάρια, έναντι 1,5 δισ. δολαρίων που ήταν η αρχική της εκτίμηση, με ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις σε όλα τα τμήματά της, ακόμα και μετά τον υπολογισμό του κινδύνου για χρεοκοπίες ως αποτέλεσμα της πανδημίας, μεταδίδει το Reuters.

Η τράπεζα κατέγραψε δαπάνες για πιστωτικές απώλειες ύψους 268 εκατ. δολαρίων στο τρίμηνο, αναφέροντας πως είναι κυρίως εκτεθειμένη σε πιστώσεις που σχετίζονται με τους πελάτες wealth management και εντός της Ελβετίας και σημειώνοντας πως το πιστωτικό της χαρτοφυλάκιο είναι «υψηλής ποιότητας».

Η ανταγωνίστρια Credit Suisse την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε επταπλασιασμό τον προβλέψεων για πιστωτικές απώλειες, καθώς οι τράπεζες παγκοσμίως προετοιμάζονται για εκτίναξη των χρεοκοπιών λόγω του ιού.

Η βασική δραστηριότητα της UBS, αυτή της διαχείρισης χρήματος για τους πλούσιους του κόσμου, είδε τα επενδεδυμένα assets να μειώνονται στα 2,339 τρισ. δολάρια λόγω της μείωσης των αποτιμήσεων των assets, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν σε όλες τις βασικές γραμμές, με αποτέλεσμα τα λειτουργικά έσοδα να αυξηθούν κατά 14%.

Για τη συνέχεια, η ελβετική τράπεζα ανέφερε πως «το εύρος των πιθανών αποτελεσμάτων παραμένει πολύ μεγάλο και είναι πολύ νωρίς να γίνουν αξιόπιστες προβλέψεις για τον χρόνο και τη μορφή της όποιας δυνητικής οικονομικής ανάκαμψης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v