Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ: Αναγκαία η στενότερη συνεργασία στην Ευρώπη

«Η κρίση του κορονοϊού ανέτρεψε τα πάντα. Η κρίση δείχνει ότι οι θεμελιώδεις αλλαγές καθιστούν αναγκαίες βραχυπρόθεσμες αποφάσεις οι οποίες έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα», τόνισε η καγκελάριος.

Μέρκελ: Αναγκαία η στενότερη συνεργασία στην Ευρώπη

Η καγκελάριος Μέρκελ προτίθεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού με την στενότερη συνεργασία στην Ευρώπη.

«Η Ευρώπη μπορεί να βγει από την κρίση πιο ισχυρή από ό,τι μπήκε σε αυτήν. Η κρίση του κορονοϊού καθιστά αναγκαία την στενότερη συνεργασία στην Ευρώπη», είπε η καγκελάριος το βράδυ της Τετάρτης στο Βερολίνο σε ομιλία της στο Ίδρυμα Κόνραντ Άντεναουερ, κατά την έναρξη συζήτησης η οποία αφορούσε στις συνέπειες που μπορεί να έχει η πανδημία του κορονοϊού στην γερμανική προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που αρχίζει την 1η Ιουλίου, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτική ασφάλειας.

«Η κρίση του κορονοϊού ανέτρεψε τα πάντα. Η κρίση δείχνει ότι οι θεμελιώδεις αλλαγές καθιστούν αναγκαίες βραχυπρόθεσμες αποφάσεις οι οποίες έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Επομένως, η ευθύνη δεν επιτρέπεται να σταματά στα εθνικά σύνορα», τόνισε η καγκελάριος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v