Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 870 δισ. στις εμπορικές συναλλαγές αναμένει η Ευρώπη!

«Μαύρη» πρόβλεψη για την πορεία του διεθνούς εμπορίου εν μέσω πανδημίας από την Κομισιόν. Τριγμούς στις εξαγωγές με πτώση έως και κατά 470 δισ. ευρώ αναμένει η Επιτροπή. Πολύ χειρότερες από τα μέσα Αριλίου οι εκτιμήσεις.

Βουτιά 870 δισ. στις εμπορικές συναλλαγές αναμένει η Ευρώπη!

Η Ευρωπαϊκή Ενωση προειδοποίησε σήμερα ότι οι εμπορικές συναλλαγές με τον υπόλοιπο κόσμο θα εμφανίζουν ισχυρή πτώση κατά 868 δισ. ευρώ ή άνω του 10%, σε μια «μαύρη» πρόβλεψη που καταδεικνύει το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών από την ΕΕ θα υποχωρήσουν κατά 282 - 470 δισ. ευρώ ή κατά 9-15%, με τις εισαγωγές να υποχωρούν κατά 313-398 δισ. ευρώ ή 11-14%, όπως προέβλεψε σήμερα η Κομισιόν.

Η νέα πρόβλεψη, σημειώνει το Bloomberg, βασίζεται στην εκτίμηση της Κομισιόν ότι το παγκόσμιο εμπόριο θα καταγράψει κάμψη 10-16% φέτος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου προέβλεψε στις αρχές Απριλίου ότι το παγκόσμιο εμπόριο αγαθών θα υποχωρήσει φέτος ως και κατά 32%.

Στην αρχική πρόβλεψή της για την επίπτωση της πανδημίας, στα μέσα Απριλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμούσε ότι οι εμπορικές συναλλαγές της Ε.Ε. με τον υπόλοιπο κόσμο θα υποχωρούσε κατά 525 δισ. ευρώ, με πτώση των εξαγωγών κατά 9,2% και των εισαγωγών κατά 8,8%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v