Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζημιά 2,1 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο για τη Lufthansa

Εναν χρόνο πριν, το αντίστοιχο διάστημα, οι απώλειες ήταν 342 εκατ. ευρώ. Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες στις αεροπορικές εταιρείες.

Ζημιά 2,1 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο για τη Lufthansa

Σημαντικές απώλειες είχε το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, καθώς τα αποτελέσματα επηρρεάστηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού. Yπενθυμίζεται ότι το Εκτελεστικό Συμβούλιο της έκανε δεκτή τη συμφωνία που επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την διάσωση της γιγαντιαίας αεροπορικής εταιρείας.

Σύμφωνα με το CNBC, κατέγραψε καθαρή ζημιά ύψους 2,1 δισ. ευρώ για τους πρώτους τρεις μήνες του 2020, όπως ενημέρωσε η εταιρεία. Εναν χρόνο πριν, το αντίστοιχο διάστημα, οι απώλειες ήταν 342 εκατ. ευρώ.

Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες στις αεροπορικές εταιρείες. Η Lufthansa στο πλαίσιο της συμφωνίας του Βερολίνου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προκειμένου να αποκατασταθούν οι στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό, θα πρέπει να παραχωρήσει στους ανταγωνιστές της 24 δικαιώματα απογείωσης και προσγείωσης (σλοτς) στα αεροδρόμια Φρανκφούρτης και Μονάχου, με αντάλλαγμα 9 δισ. ευρώ υποστήριξη από τη γερμανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ντιλ. η γερμανική κυβέρνηση θα πάρει μερίδιο 20% στη Lufthansa.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v