Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Tα πορτοκαλί γιλέκα διαδηλώνουν για την «απάτη» του κορωνοϊού

Στους δρόμους της Ρώμης κατέβηκαν οι διαδηλωτές με τα πορτοκαλί γιλέκα ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης. Την κατηγορούν για τη λήψη υπερβολικά αυστηρών μέτρων. Οι σχέσεις με την ακροδεξιά και τους ευρωσκεπτικιστές.

Ιταλία: Tα πορτοκαλί γιλέκα διαδηλώνουν για την «απάτη» του κορωνοϊού

Eκατοντάδες διαδηλωτές που φορούσαν πορτοκαλί γιλέκα συγκεντρώθηκαν στη Ρώμη την Τρίτη, φωνάζοντας «Ελευθερία», διαμαρτυρόμενοι στη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού από την κυβέρνηση.

Ο ηγέτης του κινήματος, Αντόνιο Παπαλάρντο, πρώην αστυνομικός, έχει δηλώσει πως η πανδημία του κορωνοϊού δεν υπήρξε ποτέ.

Το κίνημα χαρακτηρίζεται λαϊκιστικό και ακροδεξιό από τα ιταλικά μέσα

«Η πανδημία δεν υπάρχει» ανήγγειλε ο κ. Παπαλάρντο σε πορεία στο Μπάρι την Κυριακή, σύμφωνα με το CNBC. «Ο κορωνοϊός δεν είναι θανατηφόρος, απλά σκοτώνει όσους είναι ήδη άρρωστοι και πάνω από 80. Αρκετά με τα ψέματα, έχετε τρομοκρατήσει τον ιταλικό λαό» τόνισε.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο και σε άλλες μικρότερες πόλεις. Σε ομιλία που έδωσε την Τρίτη στην Πιάτζα ντελ Πόπολο στη Ρώμη την Τρίτη, ο κ. Παπαλάρντο αναφέρθηκε στον Ιταλό γιατρό ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο ιός «δεν υφίσταται πλέον κλινικά».

«Τώρα οι λοιμωξιολόγοι λένε και αυτοί ότι ο κορωνοϊός δεν είναι τίποτα σοβαρό» τόνισε, καθώς ανέπτυσσε τα επιχειρήματά του ενάντια στη χρήση μάσκας.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για επιστροφή της Ιταλίας στο εθνικό της νόμισμα, την λίρα.

H La Repubblica μετέδωσε την Τετάρτη ότι στο κίνημα συμμετέχουν άνθρωποι που είναι δυσαρεστημένοι με την απάντηση της κυβέρνησης στην κρίση του κορωνοϊού, πολλοί από τους οποίους έχουν χάσει τις δουλειές τους. Παράλληλα, έντονη παρουσία έχουν ακροδεξιοί και ευρωσκεπτικιστές.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα πολλοί διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της μετανάστευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v