Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδοξα έληξε ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων για το Βrexit

«Δεν υπήρξε αυτή την εβδομάδα σημαντική πρόοδος», δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μισέλ Μπαρνιέ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών.

Αδοξα έληξε ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων για το Βrexit

Ευρωπαϊκή Ενωση και Ηνωμένο Βασίλειο ανέφεραν απουσία προόδου στις συνομιλίες για τη διαμόρφωση της μετά το Brexit σχέσης τους, μετά την ολοκλήρωση του νέου γύρου διαπραγματεύσεων.

«Δεν υπήρξε αυτήν την εβδομάδα σημαντική πρόοδος», δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μισέλ Μπαρνιέ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε επ' αόριστον έτσι», προειδοποίησε τονίζοντας ότι μία συμφωνία είναι αναγκαία «μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, δηλαδή μέσα σε κάτι λιγότερο από πέντε μήνες», ώστε να δοθεί ο χρόνος για την επικύρωσή της από τα 27 κράτη-μέλη μέχρι το τέλος του έτους. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα βρούμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το αργότερο στην αρχή του φθινοπώρου, πεδίο συμφωνίας», πρόσθεσε.

«Είμαστε κοντά στα όρια αυτών που μπορούμε να κάνουμε υπό το σχήμα των εξ αποστάσεως συνομιλιών», δήλωσε από την πλευρά του ο Βρετανός ομόλογός του Ντέιβιντ Φροστ, κάνοντας λόγο για «περιορισμένη πρόοδο» και αναγνωρίζοντας ότι οι συνομιλίες πρέπει να επιταχυνθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v