Παράταση στην ιστορική συμφωνία OPEC+ για λιγότερη παραγωγή πετρελαίου

Η μείωση-ρεκόρ των 9,7 εκατ. βαρελιών της πετρελαϊκής παραγωγής θα παραταθεί έως το τέλος Ιουλίου, και στη συνέχεια θα περιοριστεί στα 7,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Παράταση στην ιστορική συμφωνία OPEC+ για λιγότερη παραγωγή πετρελαίου

Ο OPEC συμφώνησε να παρατείνει για έναν μήνα αρχικά την μείωση της προμήθειας πετρελαίου, στα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με το Reuters.

Ο OPEC, η Ρωσία και οι σύμμαχοί τους πραγματοποίησαν σήμερα διαβουλεύσεις για την παράταση της μείωσης της παραγωγής μέχρι το τέλος Ιουλίου, μετά τον διπλασιασμό των τιμών τους τελευταίους δυο μήνες, λόγω των προσπαθειών τους να αποσύρουν σχεδόν το 10% της παγκόσμιας προμήθειας από την αγορά.

Η λεγόμενη ομάδα OPEC+ απαίτησε από χώρες όπως η Νιγηρία και το Ιράκ, που υπερέβησαν τις ποσοστώσεις τον Μάιο και τον Ιούνιο, να αντισταθμίσουν με επιπλέον μειώσεις τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο.

Ο OPEC+ είχε αρχικά συμφωνήσει τον Απρίλιο να μειώσει την παραγωγή του κατά 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως στο διάστημα Μαΐου-Ιουνίου, για να ενισχύσει τις τιμές που είχαν καταρρεύσει λόγω της κρίσης του κορωνοϊου. Οι μειώσεις αυτές αναμένεται να περιοριστούν στα 7,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο.

Ο OPEC+ προβλέπει πως η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου θα συρρικνωθεί κατά 9 εκατ. βαρέλια ημερησίως στο σύνολο του 2020, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v