Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πρώτο εγκεκριμένο φάρμακο κατά Covid-19 κυκλοφόρησε η Ρωσία

Οι πρώτες παραδόσεις του νέου αντιικού φαρμάκου Avifavir έγιναν σε ορισμένα νοσοκομεία της χώρας, την ώρα που τα κρούσματα ξεπέρασαν το ορόσημο των 500.000. Πάνω από 10 χώρες το έχουν ζητήσει.

Το πρώτο εγκεκριμένο φάρμακο κατά Covid-19 κυκλοφόρησε η Ρωσία

Φάρμακο που πήρε έγκριση για τη θεραπεία του κορωνοϊού κυκλοφόρησε η Ρωσία την Πέμπτη, καθώς ο αριθμός των λοιμώξεων ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι πρώτες παραδόσεις του νέου αντιικού φαρμάκου Avifavir έγιναν σε ορισμένα νοσοκομεία της χώρας, ανακοίνωσε το κρατικό ταμείο RDIF, το οποίο έχει χρηματοδοτήσει τις δοκιμές και έχει μερίδιο 50% στην κατασκευάστρια του φαρμάκου, ChemRar.

Το υπουργείο Υγείας ενέκρινε τη χρήση του φαρμάκου στο πλαίσιο μίας ειδικής, ταχείας διαδικασίας, ενώ οι κλινικές δοκιμές, που διήρκεσαν μικρότερη χρονική περίοδο και έγιναν σε λιγότερους ανθρώπους από ό,τι σε άλλες χώρες, ήταν ακόμη σε εξέλιξη.

Ο επικεφαλής του RDIF, Kirill Dmitriev, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο Reuters ότι σχεδιάζεται να παράγεται αρκετή ποσότητα του φαρμάκου, έτσι ώστε να δίνεται ως θεραπεία σε περίπου 60.000 άτομα τον μήνα. 

Ο Dmitriev σήμερα δήλωσε ότι περισσότερες από 10 χώρες έχουν υποβάλει αιτήματα για να προμηθευτούν το Avifavir. 

Ξεπέρασαν τις 500.000 τα κρούσματα στη Ρωσία

Ο αριθμός των μολύνσεων από κορωνοϊό στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 8.779 τις τελευταίες 24 ώρες και έφτασε τις 502.436 συνολικά, όπως ενημέρωσαν αξιωματούχοι Υγείας της χώρας την Πέμπτη.

Ο αριθμός των θανάτων από Covid-19 στη χώρα αυξήθηκε κατά 174 σε 6.532, ενώ ο αριθμός των ασθενών που ανέρρωσαν αυξήθηκε κατά 8.367, φτάνοντας στις 261.150 συνολικά.

Οι αρχές σημείωσαν επίσης ότι πάνω από 13,8 εκατομμύρια τεστ για τον ιό έχουν διεξαχθεί στη χώρα από την έναρξη της επιδημίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v