Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιπλέον 25 κρούσματα εντοπίστηκαν στο Πεκίνο

Ο δήμος της πρωτεύουσας έχει επιβάλει περιορισμούς σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας, μετά τον εντοπισμό εστίας μόλυνσης σε αγορά χονδρικής. Σε νοσοκομεία της Κίνας βρίσκονται 293 ασθενείς.

Επιπλέον 25 κρούσματα εντοπίστηκαν στο Πεκίνο

Συνολικά 32 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη, τα 25 από τα οποία εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα, το Πεκίνο, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της χώρας σήμερα. Την προηγουμένη, είχαν εντοπιστεί 28 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τα 21 στην πρωτεύουσα.

Ο δήμος του Πεκίνου επιβάλλει περιορισμούς σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας μετά τον εντοπισμό εστίας μόλυνσης σε αγορά χονδρικής.

Τα τέσσερα κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία της κυβέρνησης όταν εντοπίζονται άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό μεταξύ ταξιδιωτών οι οποίοι φθάνουν στην κινεζική επικράτεια. Δεν αναφέρθηκαν νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 χθες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Σε νοσοκομεία της Κίνας βρίσκονται 293 ασθενείς, των οποίων 13 βρίσκονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Στον αντίποδα, 78.398 άνθρωποι έχουν αποθεραπευθεί.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα όπου άρχισε τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί του συνόλου των 83.325 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Οι ΗΠΑ αμφισβητούν την αξιοπιστία των αριθμών

Οι ΗΠΑ αμφισβήτησαν “την αξιοπιστία” των αριθμών που έχουν ανακοινώσει οι αρχές της Κίνας σχετικά με τα νέα κρούσματα του κορονοϊού, ο οποίος έκανε την επανεμφάνισή του στο Πεκίνο, ενώ ζήτησε να σταλούν “ουδέτεροι” παρατηρητές.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει 158 κρούσματα της Covid-19 στο Πεκίνο από την προηγούμενη εβδομάδα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι το νέο ξέσπασμα της επιδημίας παραμένει “υπό έλεγχο”.

“Θα ήθελα να πιστέψω ότι οι αριθμοί τους είναι πιο κοντά στην αλήθεια από όσο είχαμε παρατηρήσει στην Ουχάν και σε άλλες περιοχές της Κίνας, όμως μένει να το δούμε”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για την ανατολική Ασία, Ντέιβιντ Στίλγουελ.

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί τις κινεζικές αρχές ότι λένε ψέματα για τον απολογισμό των κρουσμάτων και των θανάτων από τον κορονοϊό στη χώρα. Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί συνολικά σχεδόν 83.300 κρούσματα της Covid-19 και περισσότεροι από 4.600 θάνατοι.

“Όταν πρόκειται για αριθμούς, η αξιοπιστία είναι σημαντική. Και μόλις έχει χαθεί η αξιοπιστία, είναι πολύ δύσκολο να την ανακτήσουμε”, εκτίμησε ο Στίλγουελ επικαλούμενος “πολύ αξιόπιστες και μη πολιτικοποιημένες εκτιμήσεις που προέρχονται από επιστημονικές δημοσιεύσεις”, σύμφωνα με τις οποίες θα ήτα απλώς “αδύνατο” ο επίσημος απολογισμός των κινεζικών αρχών να αντιστοιχεί στην πραγματικότητα και ότι στην πραγματικότητα ενδέχεται να είναι “δεκαπλάσιος”.

 

Από την πλευρά της η Κίνα δημοσίευσε τα στοιχεία του γονιδιώματος μετά από την πρόσφατη επανεμφάνιση του κορονοϊού στο Πεκίνο, σύμφωνα με τον κρατικό ιστότοπο Εθνικό Μικροβιολογικό Κέντρο Δεδομένων.

Επίσης το Beijing News μετέδωσε ότι το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών έστειλε τα στοιχεία του γονιδιώματος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v