Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μακρόν: Εφτασε η ώρα της αλήθειας για την Ευρώπη

Αισιόδοξοι ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης στη Σύνοδο του Ιουλίου ο Μακρόν και η Μέρκελ. Υπάρχουν ακόμα πολλές συνομιλίες που πρέπει να γίνουν, προειδοποίησε η Καγκελάριος.

Μακρόν: Εφτασε η ώρα της αλήθειας για την Ευρώπη

H Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα ότι τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υπερβούν τις διαφορές τους για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον επόμενο πολυετή προϋπολογισμό των 1 τρισ. ευρώ.

«Μυριάδες συνομιλίες απομένουν να γίνουν» ανέφερε η κα. Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Η ίδια πρόσθεσε ωστόσο πως ελπίζει ότι θα βρεθεί λύση, ακόμα και αν ο δρόμος είναι μακρύς.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. συμφώνησαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα προσπαθήσουν να λύσουν τις διαφωνίες τους για το σχέδιο των 750 δισ. ευρώ σε Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στις 17 με 18 Ιουλίου.

«Οι συνομιλίες δεν θα αποτύχουν εξαιτίας μας» τόνισε η ίδια. «Αλλά δεν θα υπάρξει νέα πρόταση» σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Μακρόν επανέλαβε τη θέση του ότι μια συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να βρεθεί στη Σύνοδο του Ιουλίου. Υπογράμμισε ότι το Ταμείο πρέπει να περιλαμβάνει 500 δισ. ευρώ για τη χορήγηση επιδοτήσεων στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο.

«Η καγκελάριος και εγώ το διατυπώσαμε γραπτώς: Είναι η απόλυτη προτεραιότητα μας» σημείωσε ο κ. Μακρόν. «Χωρίς αυτό, η Ευρώπη δεν θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» πρόσθεσε.

«Έχουμε φτάσει στην ώρα της αλήθειας για την Ευρώπη» τόνισε. «Με την αποφασιστική γαλλο-γερμανική δέσμευση μπορούμε να τη μετατρέψουμε σε μια στιγμή επιτυχίας» πρόσθεσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v