Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HΠΑ: Ρεκόρ χρεοκοπιών στο λιανεμπόριο και την ενέργεια

Από την αρχή του έτους 16 εταιρείες λιανικού εμπορίου έχουν ζητήσει προστασία από τους πιστωτές. Στο «κόκκινο» οι παραγωγοί σχιστολιθικού αερίου και αργού. Τι δείχνουν τα στοιχεία του Bloomberg.

HΠΑ: Ρεκόρ χρεοκοπιών στο λιανεμπόριο και την ενέργεια

To πρώτο εξάμηνο του 2020 αναζήτησαν προστασία από τους πιστωτές περισσότερες εταιρείες λιανικής από οποιαδήποτε άλλη περίοδο.

Την περασμένη εβδομάδα, υπέβαλαν αίτημα πτώχευσης τρεις εταιρείες λιανικής, ανεβάζοντας το συνολικό νούμερο από την αρχή της χρονιάς στις 16. Είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί σε ένα εξάμηνο, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg που φτάνουν ως το 2003.

Ο τομέας της λιανικής συνεχίζει να βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση εξαιτίας των lockdown που έχουν οδηγήσει τη ζήτηση σε κατάρρευση.

Ο τομέας της ενέργειας καταγράφει τη δεύτερη μεγαλύτερη συμβολή στο φετινό άλμα των χρεοκοπιών. Τον Ιούνιο επτά εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης, επίπεδο αντίστοιχο με το υψηλό του Απριλίου του 2016. Η χρεοκοπία Chesapeake Energy καταδεικνύει τα ρίσκα που αντιμετωπίζει ο τομέας του σχιστολιθικού αερίου, ο οποίος συνεχίζει να δέχεται πιέσεις από την αδύναμη παγκόσμια ζήτηση.

Προστασία από τους πιστωτές ζήτησαν και η Lilis Energy και η Sable Permian Resources.

Σχεδόν το ένα τρίτο των παραγωγών σχιστολιθικού αργού και φυσικού αερίου έχουν χρεοκοπήσει τεχνικά, σύμφωνα με μελέτη της Deloitte.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v