Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόωρη διακοπή στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Eξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών. Oι συζητήσεις θα συνεχιστούν στο Λονδίνο, όπως είχαν προγραμματιστεί, την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δήλωση της βρετανικής κυβέρνησης.

Πρόωρη διακοπή στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μελλοντική τους σχέση διακόπηκαν μια μέρα πιο νωρίς την Πέμπτη, εν μέσω προειδοποιήσεων ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στο Λονδίνο, όπως είχαν προγραμματιστεί, την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δήλωση της βρετανικής κυβέρνησης.

«Οι διαπραγματεύσεις ήταν περιεκτικές και χρήσιμες», δήλωσε το Ηνωμένο Βασίλειο. «Ωστόσο, υπογραμμίζουν επίσης τις σημαντικές διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν μεταξύ μας σε πολλά σημαντικά ζητήματα».

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, δήλωσε ότι «παραμένουν σοβαρές αποκλίσεις».

Οι δύο πλευρές άρχισαν ξανά προσωπικές συναντήσεις αυτήν την εβδομάδα, για πρώτη φορά μέσα σε τρεις μήνες, σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία πριν από το «τελικό διαζύγιο» της Βρετανίας από το μπλοκ στο τέλος της χρονιάς. Χωρίς συμφωνία, η Βρετανία και η ΕΕ θα έχουν εμπορική σχέση, με όρους που καθορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, κάτι θα σημαίνει επιστροφή δασμών και ποσοστώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v