Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ με πάνω από 10.000 ημερήσια κρούσματα στη Φλόριντα

Με εκρηκτικό ρυθμό εξαπλώνεται η πανδημία στην πολιτεία των 21 εκατομμυρίων κατοίκων. Μόνο τον Ιούνιο τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 168%.

Ρεκόρ με πάνω από 10.000 ημερήσια κρούσματα στη Φλόριντα

Η πολιτεία της Φλόριντα ανακοίνωσε 10.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού την Πέμπτη, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.

Η αναζωπύρωση της πανδημίας στο Τέξας, την Καλιφόρνια και την Αριζόνα οδήγησαν σε νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στην επικράτεια των ΗΠΑ.

Τον Ιούνιο, τα περιστατικά στη Φλόριντα αυξήθηκαν 168% ή κατά 95.000. Το ποσοστό των τεστ που βγαίνει θετικό έχει εκτιναχτεί στο 15% από 4% στο τέλος Μαϊού.

Η Φλόριντα, με 21 εκατομμύρια κατοίκους, έχει ανακοινώσει περισσότερα ημερήσια κρούσματα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα από την αρχή της πανδημίας.

Σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει την εξάπλωση του ιού, η Φλορίντα έκλεισε μπαρ και κάποιες παραλίες.

Ωστόσο ο κυβερνήτης της πολιτείας δεν έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους ούτε έχει επιβάλλει lockdown.

Mόνο μια πολιτεία έχει ανακοινώσει ως τώρα πάνω από 10.000 νέα κρούσματα σε μία ημέρα. Η Νέα Υόρκη κατέγραψε 12.847 νέες μολύνσεις στις 10 Απριλίου, τρεις εβδομάδες μετά την επιβολή αυστηρού lockdown.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v