Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΟΥ: Νέο ρεκόρ ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων του ιού

Το προηγούμενο ρεκόρ αύξησης μολύνσεων στο 24ωρο είχε καταγραφεί στις 28 Ιουνίου (+189.077). Οι θάνατοι παρέμειναν σχετικά σταθεροί στους 5.000 περίπου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως ξεπέρασε τα 11 εκατομμύρια.

ΠΟΥ: Νέο ρεκόρ ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων του ιού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέγραψε ημερήσια αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων της επιδημίας του κορονοϊού σήμερα κατά 212.326.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Βραζιλία και την Ινδία, σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό.

Το προηγούμενο ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων είχε καταγραφεί στις 28 Ιουνίου (+189.077).

Οι θάνατοι παρέμειναν σχετικά σταθεροί στους 5.000 περίπου.

Σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, ο αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως ξεπέρασε χθες τα 11 εκατομμύρια, ξεπερνώντας άλλο ένα όριο στην εξάπλωση της επιδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερο από μισό εκατομμύριο ανθρώπους μέσα σε επτά μήνες.

Ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Φλόριντα των ΗΠΑ σημείωσε σήμερα αύξηση ρεκόρ (11.458 νέα κρούσματα) ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές αυτής της αμερικανικής πολιτείας.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες που ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σε πάνω από 10.000.

Η Φλόριντα αντιμετωπίζει έκρηξη της νόσου covid 19 μεταξύ των νέων οι οποίοι, λόγω της χαλάρωσης των μέτρων που έγινε από τις αρχές Ιουνίου, επέστρεψαν στις παραλίες και στη νυχτερινή ζωή.

Τουλάχιστον 57.683 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν στις ΗΠΑ τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα στις 20:30 χθες τοπική ώρα (03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας), το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, σε ακόμη ένα θλιβερό ρεκόρ που σημειώνεται μετά την αρχή της πανδημίας.

Η Ινδία κατέγραψε σήμερα τη μεγαλύτερη της ημερήσια αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού, με πάνω από 22.000 νέα περιστατικά και 442 θανάτους.

Το δυτικό κρατίδιο της Μαχαράστρα, όπου βρίσκεται το χρηματοπιστωτικό κέντρο της χώρας, το Μουμπάι, έχει τον υψηλότερο απολογισμό στην Ινδία, με 6.364 νέα κρούσματα και 198 νέους θανάτους.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα ξεπερνά τις 640.000, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο αριθμός των νεκρών από την Covid-19 στη Ρωσία ξεπέρασε τις 10.000 την τελευταία ημέρα και ανήλθε σε 10.027, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές.

Επίσης οι αρχές ανακοίνωσαν ότι σε όλη την χώρα καταγράφηκαν άλλα 6.632 κρούσματα του κορωνοϊού με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 674.515.

Σε επίπεδο κρουσμάτων η Ρωσία βρίσκεται στην τρίτη θέση μετά τις ΗΠΑ και την Βραζιλία, αλλά σε επίπεδο θανάτων βρίσκεται σε αρκετά χαμηλότερη θέση σε σχέση με άλλες χώρες.

Παράλληλα, μια περιοχή κοντά στην καταλανική πόλη της Lerida, με περίπου 200.000 άτομα τέθηκε υπό lockdown το Σάββατο μετά από αύξηση των περιπτώσεων κορωνοϊού, επιβεβαίωσε το Σάββατο ο επικεφαλής της περιφέρειας της Καταλονίας Quim Torra. 

Προχωρήσαμε σε περιορισμούς μετά από στοιχεία που επιβεβαιώνουν την απότομη αύξηση των μολύνσεων Covid-19, δήλωσε ο Torra στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Catalan Νews. Κανείς δεν επιτρέπεται να εισέλθει ή να εγκαταλείψει την περιοχή.

Πρόκειται για το πρώτο lockdown από τότε που η Ισπανία έβαλε τέλος στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στις 21 Ιουνίου.

Το υπουργείο Υγείας της Καταλονίας ανακοίνωσε χθες ότι στη Lerida υπάρχουν 3.706 κρούσματα, ενώ μια ημέρα νωρίτερα τα κρούσματα ανέρχονταν σε 3.551. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v