Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Harvard και ΜIT μηνύουν την κυβέρνηση για τους ξένους φοιτητές

Ο προέδρος του Harvard κατηγορεί τον Τραμπ ότι ασκεί πίεση στα πανεπιστήμια να ξεκινήσουν μαθήματα με φυσική παρουσία παρά τις ανησυχίες για την εξάπλωση της πανδημίας.

Harvard και ΜIT μηνύουν την κυβέρνηση για τους ξένους φοιτητές

Τα πανεπιστήμια του Ηarvard και του MIT ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι υπέβαλαν μήνυση στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για την οδηγία που προβλέπει αφαίρεση της βίζας των ξένων φοιτητών όταν τα μαθήματά τους γίνονται διαδικτυακά.

Το μέτρο που ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα αντιμετωπίστηκε ως προσπάθεια άσκησης πίεσης στα πανεπιστήμια να ανοίξουν εκ νέου τις πύλες τους.

«Η οδηγία βγήκε χωρίς καμία προειδοποίηση. Μόνο η επιπολαιότητα της υπερβαίνει τον κυνισμό της» δήλωσε σε μήνυμα του ο πρόεδρος του Harvard, Λόρενς Μάκοου σύμφωνα με τους Financial Times.

«Φαίνεται ότι σχεδιάστηκε σκόπιμα για να ασκήσει πιέσεις στα κολέγια και τα πανεπιστήμια να ανοίξουν τις αίθουσες τους στα κάμπους για μαθήματα αυτό το φθινόπωρο, αδιαφορώντας για τις ανησυχίες σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια των φοιτητών, των καθηγητών και άλλων».

Το αποτέλεσμα της οδηγίας μπορεί να είναι η δραματική μείωση του αριθμού των ξένων φοιτητών που θα εγγραφούν σε πανεπιστήμια αυτό το φθινόπωρο. Σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στην επεξεργασία των αιτημάτων για έκδοση βίζας λόγω της πανδημίας, οι νέοι κανονισμοί μπορεί να αποθαρρύνουν πολλούς ξένους φοιτητές να εγγραφούν σε αμερικανικά πανεπιστήμια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v