Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η United Airlines προειδοποιεί 36.000 υπαλλήλους ότι κινδυνεύουν με απόλυση

Η αμερικανική αεροπορική έχει λάβει $25 δισ. στήριξη από την κυβέρνηση Τραμπ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε περικοπές προσωπικού ή μισθών ως τις 1 Οκτωβρίου.

Η United Airlines προειδοποιεί 36.000 υπαλλήλους ότι κινδυνεύουν με απόλυση

H United Airlines ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι στέλνει προειδοποιήσεις σε 36.000 υπαλλήλους πρώτης γραμμής – πάνω από το ένα τρίτο του προσωπικού – για πιθανές περικοπές θέσεων εργασίας.

Η νομοθεσία στις ΗΠΑ απαιτεί από τους εργοδότες να προειδοποιούν το προσωπικό για πιθανή απόλυση ή προσωρινή αναστολή της σύμβασης εργασίας 60 ημέρες νωρίτερα.

Η United και άλλες αεροπορικές που έλαβαν $25 δισ. κρατική στήριξη δεν έχουν δικαίωμα να προβούν σε απολύσεις, αναστολές ή μειώσεις μισθών ως τη 1 Οκτωβρίου.

Όπως μεταδίδει το CNBC, σε μήνυμα που έστειλε στους υπαλλήλους την Τετάρτη, η United τόνισε ότι επειδή οι εργαζόμενοι έλαβαν προειδοποίηση δεν σημαίνει ότι θα απολυθούν ή θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Κάποιοι από τους εργαζομένους μπορεί να κληθούν να επιστρέψουν, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την επιστροφή της ζήτησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v