Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο μικροσκόπιο του FBI η Wirecard για απάτη $100 εκατ.

H γερμανική εταιρεία φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με έγκριση πληρωμών για προϊόντα κάνναβης, σύμφωνα με πηγές της WSJ. Oι παχυλές προμήθειες και η εξαπάτηση αμερικανικών τραπεζών.

Στο μικροσκόπιο του FBI η Wirecard για απάτη $100 εκατ.

To υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και το FBI ερευνούν αν η γερμανική Wirecard διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο σε τραπεζική απάτη $100 εκατ. που σχετίζεται με διαδικτυακές πωλήσεις προϊόντων ινδικής κάνναβης.

Όπως ανέφεραν δύο πηγές στη WSJ, έχουν απαγγελθεί ήδη κατηγορίες σε δύο επιχειρηματίες για απάτη, οι οποίοι σύμφωνα με τις αρχές συνωμότησαν με εταιρείες πληρωμών για την έγκριση ηλεκτρονικών αγορών προϊόντων ινδικής κάνναβης από αμερικανικές τράπεζες.

Οι επιχειρηματίες κατόρθωσαν να ξεγελάσουν τις αμερικανικές τράπεζες για την πραγματική φύση των προϊόντων που αγοράζονταν από την πλατφόρμα Eaze Technologies χρησιμοποιώντας εικονικές εταιρείες με λογαριασμούς σε offshore εμπορικές τράπεζες, οι οποίες κέρδισαν παχυλές προμήθειες από τις συναλλαγές.

Η εισαγγελία του Μανχάταν και το FBI εξετάζουν κατά πόσον η Wirecard διαδραμάτισε ρόλο στην απάτη λειτουργώντας ως εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών και ως εμπορική τράπεζα ταυτόχρονα, σημείωσαν οι πηγές.

Οι αρχές υποψιάζονται επίσης την εμπλοκή διάφορων πρώην και νυν στελεχών της γερμανικής εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v