Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Σίλερ προειδοποιεί για πτώση στις τιμές των κατοικιών στις πόλεις

Η απότομη άνοδος στην ανεργία κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει προκαλέσει μεγάλη αβεβαιότητα για τις προοπτικές της οικονομίας, τόνισε ο νομπελίστας οικονομολόγος Ρόμπερτ Σίλερ.

Ο Σίλερ προειδοποιεί για πτώση στις τιμές των κατοικιών στις πόλεις

H πανδημία μπορεί να προκαλέσει πτώση στις τιμές των κατοικιών στις αστικές περιοχές αν οι εργαζόμενοι συνεχίσουν να δουλέυουν από το σπίτι, υποστήριξε ο νομπελίστας οικονομολόγος Ρόμπερτ Σίλερ.

«Πιστεύω ότι υπάρχει κίνδυνος οι τιμές των κατοικιών στις αστικές περιοχές να υποχωρήσουν» ανέφερε ο κ. Σίλερ σε συνέντευξή του στο CNBC.

Ως τώρα, οι τιμές στις αστικές περιοχές έχουν επιδείξει ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι τιμές στις 19 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ αυξήθηκαν 4% τον Απρίλιο σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τον δείκτη S&P Case-Shiller.

Ο κ. Σίλερ σημείωσε ότι τα πλεονεκτήματα της ζωής στην πόλη, όπως η έξοδος σε εστιατόρια, μουσεία και θέατρα, έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι κατοικίες στα προάστια και τα περίχωρα των πόλεων μπορεί να είναι καλύτερη επένδυση δεδομένης της αβεβαιότητας γύρω από την πανδημία, εκτίμησε ο ίδιος.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος επισήμανε ότι τα στοιχεία ενεργητικού είναι «υπερτιμημένα» σε πολλές μεγάλες αγορές, μεταξύ των οποίων και αυτή των κατοικιών, των μετοχών και των ομολόγων. Πρόσθεσε ότι η απότομη άνοδος στην ανεργία κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει προκαλέσει μεγάλη αβεβαιότητα για τις προοπτικές της οικονομίας.

«Είμαστε αντιμέτωποι με έναν πολύ διαφορετικό κόσμο όπου είμαστε όλοι online και αυτό θα αλλάξει το είδος των δουλειών που έχουμε» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v