Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εχασαν την ασφάλιση υγείας 5,4 εκατομμύρια Αμερικανοί

Η εκτιμώμενη αύξηση των ανασφάλιστων απολυμένων εργαζομένων κατά την περίοδο Φεβρουαρίου-Μαΐου ήταν σχεδόν 40% υψηλότερη από αυτή που σημειώθηκε στην ύφεση του 2008 και του 2009. Ποιες Πολιτείες πρωταγωνιστούν.

Εχασαν την ασφάλιση υγείας 5,4 εκατομμύρια Αμερικανοί

Περίπου 5,4 εκατ. Αμερικανοί έχασαν την ασφάλιση υγείας τους το διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου, λόγω απώλειας θέσεων εργασίας. 

Οπως αναφέρει η Σέριλ Γκέι Στόλμπερκ, η μελέτη, η οποία θα κυκλοφορήσει την Τρίτη από την οργάνωση υποστήριξης καταναλωτών, Families USA, διαπίστωσε ότι η εκτιμώμενη αύξηση των ανασφάλιστων απολυμένων εργαζομένων κατά την περίοδο των τριών μηνών ήταν σχεδόν 40% υψηλότερη από την προηγούμενη μεγαλύτερη αύξηση, που σημειώθηκε κατά την ύφεση του 2008 και του 2009. Την περίοδο εκείνη, 3,9 εκατ. Αμερικανοί έχασαν την ασφάλισή τους.

«Γνωρίζαμε ότι αυτοί οι αριθμοί θα ήταν μεγάλοι», δήλωσε ο Σταν Ντορν, ο οποίος διευθύνει το National Center for Coverage Innovation και ήταν ο συγγραφέας της μελέτης. «Αυτή είναι η χειρότερη οικονομική ύφεση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι θα δούμε τη χειρότερη αύξηση των ανασφάλιστων».

Διαπίστωσε ότι σχεδόν το ήμισυ - 46% - των απωλειών ασφαλιστικής κάλυψης λόγω της πανδημίας προήλθε από πέντε Πολιτείες: Καλιφόρνια, Τέξας, Φλόριντα, Νέα Υόρκη και Βόρεια Καρολίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v