Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαγραφές όσο μία… Barclays το α’ εξάμηνο στις βρετανικές τράπεζες

Οι διαγραφές στα έξι μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Βρετανίας από την αρχή του έτους ανέρχονται ήδη σε 17,2 δισ. στερλίνες.

Διαγραφές όσο μία… Barclays το α’ εξάμηνο στις βρετανικές τράπεζες

Μια «γεύση» του πόσο θα κοστίσει η χειρότερη ύφεση των τελευταίων τριών αιώνων δίνουν οι βρετανικές τράπεζες, με τις διαγραφές στα έξι μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας από την αρχή του έτους να ανέρχονται ήδη σε 17,2 δισ. στερλίνες, περίπου όσο η τρέχουσα εμπορική αξία της Barclays, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο στο σχετικό του δημοσίευμα, τα κέρδη της Lloyd’s Banking Group  εξαϋλώθηκαν λόγω μιας πρόβλεψης ύψους 2,4 δισ. στερλινών, ενώ αναμένει να βάλει στην άκρη μεταξύ 4,5 δισ. και 5,5 δισ. στερλίνες φέτος.

Πριν από τέσσερις μήνες, η HSBC έθεσε την υψηλότερη εκτίμηση για τις φετινές προβλέψεις στα 11 δισ. δολάρια, όμως αυτήν την εβδομάδα δήλωσε πως το κόστος θα αγγίξει τώρα τα 13 δισ. δολάρια, καθώς επιδεινώνεται η παγκόσμια οικονομία.

Η πρόβλεψη για την Barclays ανήλθε σε 1,6 δισ. στερλίνες, περισσότερο από το αναμενόμενο, ενώ για την NatWest Group ανήλθε σε 2,1 δισ. στερλίνες.

Επίσης, η Banco Sandander απομείωσε την αξία της βρετανικής θυγατρικής της κατά 6,1 δισ. ευρώ, εξαλείφοντας σχεδόν όλη την αξία που είχε προσδώσει προηγουμένως στην επιχείρηση, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το ένα τρίτο των προβλέψεων της ισπανικής τράπεζας το τελευταίο τρίμηνο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v