Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί δυσκολεύεται να ανακάμψει η ιαπωνική οικονομία

Η εμπορική δραστηριότητα στην Ιαπωνία ανακάμπτει σταδιακά. Αλλά η καταγραφή του δείκτη επιχειρηματικών συνθηκών ήταν η ένατη χαμηλότερη. Το αρμόδιο γραφείο της κυβέρνησης εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση "γίνεται χειρότερη".

Γιατί δυσκολεύεται να ανακάμψει η ιαπωνική οικονομία

Ο συνδυαστικός δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών για τον Ιούνιο αυξήθηκε 3,5 μονάδες από την τιμή που είχε καταγράψει το Μάιο, στις 76,4 μονάδες, έναντι της τιμής βάσης των 100 μονάδων (2015).

Η αύξηση αυτή, αναδεικνύει την πιο ταχεία αυξητική πορεία του αναφερόμενου δείκτη, από την έναρξη καταγραφής των συγκριτικών συνδυαστικών μεγεθών της ιαπωνικής οικονομίας, τον Ιανουάριο του 1985.

Ωστόσο, ήταν η ένατη χαμηλότερη καταγραφή, με το αρμόδιο γραφείο της κυβέρνησης να εκτιμά ότι η κατάσταση της ιαπωνικής οικονομίας “γίνεται χειρότερη.”

Πρόκειται για την πρώτη αυξητική καταγραφή του ίδιου δείκτη κατά το τελευταίο πεντάμηνο, καθώς η εμπορική δραστηριότητα στην Ιαπωνία ανακάμπτει σταδιακά, μετά την επιβολή μιας εθνικής κατάστασης ανάγκης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας Covid-19, η οποία έχει αρθεί συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία κυβερνητικής αναφοράς που δημοσιοποιήθηκε χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v