Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι κερδοφορίας για την Berkshire του Warren Buffett

Κατά 87% αυξήθηκαν τα έσοδα της εταιρείας το β’ τρίμηνο χάρις στο ράλι στις αγορές. Υπερκαλύφθηκε διαγραφή σχεδόν 10% δισ. σε συμμετοχή της. Σε επίπεδα ρεκόρ και τα μετρητά που διακρατεί.

Ράλι κερδοφορίας για την Berkshire του Warren Buffett

Ράλι κερδοφορίας παρουσίασε η Berkshire Hathaway του Warren Buffett το β’ τρίμηνο της χρονιάς καθώς η αξία του χαρτοφυλακίου της εκτοξεύτηκε υπερκαλύπτοντας τη διαγραφή ύψους 10 δισ. δολαρίων στην μεγαλύτερη βιομηχανική της τοποθέτηση.

Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 87% στα 26,3 δισ. δολάρια τους τρεις μήνες πριν τον Ιούνιο, χάρις στο ράλι στις διεθνείς αγορές μετοχών και την Apple (η μεγαλύτερη τοποθέτηση της Berkshire) η μετοχή της οποίας ενισχύθηκε κατά 43% το β’ τρίμηνο.

Αντίθετα, τα κέρδη δεκάδων εταιρειών στις οποίες έχει συμμετοχή υποχώρησαν κατά 10%, στα 5,5 δισ. δολάρια. Μεταξύ αυτών και η Precision Castparts, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή εξαρτημάτων για τις αεροπορικές εταιρείες και η οποία εξαγοράστηκε το 2016. Για την εταιρεία αποφασίστηκε να γίνει διαγραφή 9,8 δισ. δολαρίων, κάτι που αντανακλά τα προβλήματα που προκάλεσε στον κλάδο η πανδημία. Ηδη η Precision Castparts ανακοίνωσε μεγάλο πλάνο αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει την περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας ή του 30% του προσωπικού της.

Παρά τα προβλήματα σε πολλούς κλάδους τα μετρητά της Berkshire βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, 146,6 δισ. δολάρια, έναντι 137,3 δισ. στα τέλη Μαρτίου. Η εταιρεία προχώρησε σε επαναγορές μετοχών της ύψους 5,1 δισ. το δεύτερο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v