Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχρεωτική η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους στις Βρυξέλλες

Ξεπεράστηκε το όριο των 50 μολύνσεων καθημερινά από SARS-CoV-2 ανά 100.000 κατοίκους. Από τις 2 εώς τις 8 Αυγούστου καταγράφηκαν 663 κρούσματα.

Υποχρεωτική η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους στις Βρυξέλλες

Η χρήση προστατευτικής μάσκας καθίσταται υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους σε όλη την περιφέρεια των Βρυξελλών από σήμερα στο πλαίσιο των προσπαθειών αναχαίτισης της εξάπλωσης της COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα η περιφερειακή κυβέρνηση. 

Από το μέτρο εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 12 ετών, αλλά και όσοι κάνουν βαριές εργασίες σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και κατά τη διάρκεια άσκησης.

Η χρήση μάσκας ήταν ήδη υποχρεωτική στους κλειστούς δημόσιους χώρους από τις 11 Ιουλίου για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η γενίκευση του μέτρου αυτού στις 19 κοινότητες της περιοχής των Βρυξελλών εξηγείται από το γεγονός ότι ξεπεράστηκε το όριο των 50 μολύνσεων καθημερινά από SARS-CoV-2 ανά 100.000 κατοίκους (περισσότερα από 600 νέα κρούσματα ημερησίως στην περιοχή αυτή των περίπου 1,2 εκατομμυρίου κατοίκων), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους χώρους και στους 19 δήμους των Βρυξελλών.

Από τις 2 εώς τις 8 Αυγούστου καταγράφηκαν 663 κρούσματα στις Βρυξέλλες, κατά 242 περισσότερα σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v