Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Βρήκαμε το μεγαλύτερο κοίτασμα αερίου στην ιστορία της Τουρκίας!

Για κοίτασμα 320 δισ. κ.μ. στη Μαύρη Θάλασσα μίλησε ο Τούρκος πρόεδρος. «Θα επιταχύνουμε τις επιχειρήσεις στην Αν. Μεσόγειο. Δεν σταματάμε μέχρι να γίνουμε καθαρός εξαγωγέας ενέργειας». Δεν πείστηκαν οι επενδυτές.

Ερντογάν: Βρήκαμε το μεγαλύτερο κοίτασμα αερίου στην ιστορία της Τουρκίας!

Την ανακάλυψη τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου από την Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα αποκάλυψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

"To κοίτασμα που βρήκαμε είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της Τουρκίας", δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας. «Πρόκειται για κοίτασμα της τάξεως των 320 δισ. κυβικών μέτρων», υπογράμμισε. 

Οπως είπε, τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να υπάρχουν και άλλα κοιτάσματα στην περιοχή.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι σύντομα θα καθοριστεί η διαδικασία που θα προχωρήσουν τα έργα και εκτίμησε ότι το αέριο από τη Μαύρη Θάλασσα θα είναι εμπορεύσιμο το 2023.  Παράλληλα, έκανε λόγο για επιτάχυνση των επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. "Δεν θα σταματήσουμε έως ότου η Τουρκία γίνει καθαρός εξαγωγέας ενέργειας", υπογράμμισε σε δηλώσεις του. 

Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ υποστήριξε ότι ελπίζει πως με την ανακάλυψη του κοιτάσματος, η Τουρκία δεν θα εμφανίζει πια έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.  Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας σημείωσε ότι με βάση τα στοιχεία από τις σεισμικές έρευνες, υπάρχουν δυο ακόμη στρώματα αντίστοιχης δομής κάτω από το κοίτασμα. "Ελπίζουμε πως θα βρούμε περισσότερο αέριο εκεί", συμπλήρωσε. 

Οι ανακοινώσεις όμως δεν φάνηκε να πείθουν τους επενδυτές. Η λίρα έχασε τα κέρδη που είχε το πρωί, ενώ το χρηματιστήριο γύρισε πτωτικά, υποχωρώντας κατά 1,8%, κάτι που πιθανότατα αντανακλά την απογοήτευση για το μέγεθος του κοιτάσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v