Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων από τον Μάιο

Η πλειονότητα των νέων μολύνσεων από κορωνοϊό που καταγράφηκαν σήμερα είναι στη Λισαβόνα ή γύρω από αυτήν και στο βόρειο τμήμα της χώρας όπου βρίσκεται το Πόρτο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας

Πορτογαλία: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων από τον Μάιο

Η Πορτογαλία κατέγραψε σήμερα 486 νέα περιστατικά μόλυνσης από κορωνοϊό, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από την εβδομάδα άρσης του lockdown τον Μάιο.

Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων ανήλθε στις 59.943, σύμφωνα με την υπηρεσία υγείας DGS.

Η Πορτογαλία, μια χώρα δέκα εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 1.838 θανάτους , ένα πολύ χαμηλότερο ποσοστό ανά κάτοικο σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, της γειτονικής Ισπανίας συμπεριλαμβανομένης. Αρχικά είχε λάβει επαίνους για την γρήγορη απόκρισή της στην πανδημία, όμως ένα κύμα τοπικών ξεσπασμάτων στη Λισαβόνα ανησύχησε τις αρχές και τις ανάγκασε να επαναφέρουν ορισμένους περιορισμούς.

Η πλειονότητα των νέων μολύνσεων από κορωνοϊό που καταγράφηκαν σήμερα είναι στη Λισαβόνα ή γύρω από αυτήν και στο βόρειο τμήμα της χώρας όπου βρίσκεται το Πόρτο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό του ξεσπάσματος του κορωνοϊού θα επιβληθούν σε όλη την Πορτογαλία από τα μέσα Σεπτεμβρίου καθώς οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία και πολλοί εργαζόμενοι στα γραφεία, αν και οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v