Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετοιμη να κάνει πίσω η LVMH από την εξαγορά των $16 δισ. της Tiffany

Το διοικητικό συμβούλιό της έχει λάβει επιστολή από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, που της ζητάει να καθυστερήσει την εξαγορά, για μετά τις 6 Ιανουαρίου 2021, δεδομένης της απειλής πρόσθετων αμερικανικών δασμών κατά γαλλικών προϊόντων. Με αγωγή απαντάει η Tiffany.

Ετοιμη να κάνει πίσω η LVMH από την εξαγορά των $16 δισ. της Tiffany

H γαλλική εταιρεία-γίγαντας πολυτελών ειδών LVMH προειδοποίησε την Τετάρτη ότι πρόκειται να κάνει πίσω από την προγραμματισμένη εξαγορά ύψους 16 εκατ. δολαρίων της αμερικανικής εταιρείας κοσμημάτων Tiffany, λόγω επιπλοκών που προέκυψαν από τη συμφωνία.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η LVMH είπε ότι το διοικητικό συμβούλιό της είχε λάβει επιστολή από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, που της ζητάει να καθυστερήσει την εξαγορά της Tiffany, για μετά τις 6 Ιανουαρίου 2021, δεδομένης της απειλής πρόσθετων αμερικανικών δασμών κατά γαλλικών προϊόντων.

Η Tiffany δήλωσε ότι υποβάλλει αγωγή εναντίον της LVMH για να την αναγκάσει να ολοκληρώσει τη συμφωνία, όπως συμφωνήθηκε πέρυσι, κατηγορώντας τον γαλλικό όμιλο ότι καθυστερεί σκόπιμα την ολοκλήρωση της εξαγοράς. Το αίτημα της κυβέρνησης προς την LVMH για καθυστέρηση της προθεσμίς δεν έχει βάση στη γαλλική νομοθεσία, δήλωσε η Tiffany.

H LVMH πρόσθεσε ότι η Tiffany ζήτησε επίσης από τον γαλλικό όμιλο να αναβάλει το κλείσιμο της συμφωνίας έως τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, μετά από ήδη μία παράταση προθεσμίας που έληγε στις 24 Νοεμβρίου.

H μετοχή της Tiffany υποχωρεί 8,8%.

Τα προβλήματα για τη συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε τον Νοέμβριο του 2019, ήρθαν μετά τα lockdown λόγω κορωνοϊού, τα οποία έκλεισαν καταστήματα σε όλο τον κόσμο και μείωσαν τα διεθνή ταξίδια, οδηγώντας σε πτώση τη ζήτηση για προϊόντα πολυτελείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v