Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λέιν (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού

Η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει εξαιρετικά διευκολυντική γιατί δεν υπάρχει αρκετό πληθωριστικό momentum, υπογράμμισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Φίλιπ Λέιν.

Λέιν (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού

Ο πληθωρισμός παραμένει πολύ χαμηλότερα του στόχου, ενώ έχει υπάρξει μερική μόνο πρόοδος στην καταπολέμηση των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας, τόνισε την Παρασκευή ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Φίλιπ Λέιν.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώρια εφησυχασμού από την πλευρά της ΕΚΤ, λέγοντας πως η ανατίμηση του ευρώ έχει μειώσει τις προοπτικές για τον πληθωρισμό.

«Η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει εξαιρετικά διευκολυντική γιατί δεν υπάρχει αρκετό πληθωριστικό momentum», επισήμανε ο κ. Λέιν σύμφωνα με το Reuters.

«Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούμε να εστιάσουμε τώρα στη διατήρηση του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού» πρόσθεσε.

Τα σχόλιά του έρχονται μία μέρα αφότου η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ υιοθέτησε μια πιο ήπια προσέγγιση απέναντι στα ρίσκα που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v