Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο γάμος που κόστισε εφτά ζωές από Covid-19

Τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην τελετή μόλυναν 176 άτομα, λόγω υπερδιασποράς του ιού. Τι βρήκε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Μέιν στις ΗΠΑ για τη δευτερογενή μετάδοση της νόσου.

Ο γάμος που κόστισε εφτά ζωές από Covid-19

Επτά θάνατοι που σχετίζονται με την Covid-19 συνδέονται με ένα γάμο και μια δεξίωση που έγινε στις 7 Αυγούστου στην παραθεριστική πόλη Μιλινόκετ στο κεντρικό Μέιν, ανέφεραν χθες τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Πολιτεία είχε συνδέσει προηγουμένως πέντε θανάτους με την υπερδιασπορά του ιού σε αυτή την εκδήλωση, με έναν έκτο να ανακοινώνεται χθες και έναν έβδομο θάνατο να αναμένεται να συμπεριληφθεί στον επίσημο απολογισμό σήμερα, ανέφερε η Portland Press Herald.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) του Μέιν τόνισε ότι και οι επτά θάνατοι συνδέονται με δευτερογενή μετάδοση της νόσου και έξι από αυτούς καταγράφηκαν στο Maplecrest Rehabilitation and Living Center, ένα γηροκομείο στο Μάντισον, περίπου 100 μίλια νοτιοδυτικά της δασώδους περιοχής Μιλινόκετ.

«Κανένα από αυτά τα άτομα δεν παρευρέθηκε στον γάμο ή στη γαμήλια δεξίωση», δήλωσε ο δρ Νιράβ Σαχ, διευθυντής του CDC του Μέιν.

Τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στον γάμο μόλυναν 176 άτομα σε ολόκληρη την Πολιτεία, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που αρρώστησαν στη φυλακή της κομητείας Γιορκ στο Άλφεντ, περίπου 220 μίλια νοτιοδυτικά του Μιλινόκετ, ανέφερε η Press Herald.

«Οι τάσεις που έχουμε παρατηρήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες μάς λένε ότι τα πράγματα χειροτερεύουν ή δεν βελτιώνονται», δήλωσε ο Σαχ. «Η Covid-19 δεν βρίσκεται στην άλλη πλευρά του φράχτη. Είναι στις αυλές μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v