Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νίγηρας: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση εναντίον Γάλλων

Η ακραία εξτρεμιστική οργάνωση κάνει λόγο για μια «επίθεση αστραπή» στην περιοχή του Κουρέ, από μέλη του τοπικού παραρτήματός του, του ISWAP, που οδήγησε στον θάνατο έξι Γάλλων «σταυροφόρων» και δύο «αποστατών» από τον Νίγηρα.

Νίγηρας: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση εναντίον Γάλλων

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν και έξι Γάλλοι εργαζομένοι σε ανθρωπιστική οργάνωση, στις 9 Αυγούστου σε ένα καταφύγιο καμηλοπαρδάλεων στον Νίγηρα.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω του προπαγανδιστικού οργάνου του IK και επιβεβαιώθηκε από διάφορες πηγές, όπως από την αμερικανική υπηρεσία SITE που ειδικεύεται στην παρακολούθηση των τζιχαντιστικών οργανώσεων στο διαδίκτυο. Η ακραία εξτρεμιστική οργάνωση κάνει λόγο για μια «επίθεση αστραπή» στην περιοχή του Κουρέ, από μέλη του τοπικού παραρτήματός του, του ISWAP, που οδήγησε στον θάνατο έξι Γάλλων «σταυροφόρων» και δύο «αποστατών» από τον Νίγηρα.

Οι Γάλλοι, τέσσερις γυναίκες και δύο άνδρες που εργάζονταν για τη διεθνή οργάνωση ACTED, δολοφονήθηκαν μαζί με τους οδηγούς τους από ενόπλους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, ενώ πραγματοποιούσαν επίσκεψη στο καταφύγιο των καμηλοπαρδάλεων, στα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Νιαμέι. Μετά την επίθεση, η κυβέρνηση του Νίγηρα έκλεισε το καταφύγιο ενώ η Γαλλία χαρακτήρισε «κόκκινη ζώνη» αυτήν την περιοχή, που μέχρι τότε θεωρείτο «ασφαλής». Να σημειωθεί ότι «κόκκινη ζώνη» είναι χαρακτηρισμένος όλος ο Νίγηρας, εκτός από την περιοχή της πρωτεύουσας.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια από αλλεπάλληλες επιθέσεις τζιχαντιστών στον Νίγηρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v