Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Shell ετοιμάζεται για βαθιές περικοπές κόστους

Σχέδιο μείωσης κόστους ονόματι Project Reshape προωθεί η Shell, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

H Shell ετοιμάζεται για βαθιές περικοπές κόστους

H Royal Dutch Shell στοχεύει σε μείωση του κόστους παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 40%, σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει ρευστό για να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της και να εστιάσει περισσότερο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Το σχέδιο μείωσης του κόστους, γνωστό ως Project Reshape, αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος. Οι περικοπές θα επηρεάσουν και τις τρεις μονάδες της.

«Το μοντέλο μας είναι σπουδαίο αλλά είναι σωστό για το μέλλον; Θα υπάρξουν αλλαγές, αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τη δομή αλλά και με την κουλτούρα και τον τύπο της εταιρείας που θέλουμε να είμαστε», σημείωσε ανώτατο στέλεχος της Shell στο Reuters.

Την περασμένη χρονιά, το συνολικό λειτουργικό κόστος της Shell ανήλθε στα 38 δισ. δολάρια.

Η Shell διερευνά τρόπους για να μειώσει τις δαπάνες στη μονάδα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, κατά 30% με 40% μέσω περικοπών στα λειτουργικά κόστη και στις κεφαλαιακές δαπάνες σε νέα έργα, επισήμαναν δύο πηγές.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός θέλει να επικεντρωθεί στην παραγωγή από τις μεγάλες πετρελαϊκές της εγκαταστάσεις, όπως στον Κόλπο του Μεξικό, τη Νιγηρία και τη Βόρεια Θάλασσα, πρόσθεσαν οι πηγές.

Η μονάδα φυσικού αερίου της εταιρείας, η οποία χειρίζεται τις δραστηριότητες στο LNG αλλά και στην παραγωγή φυσικού αερίου, εξετάζει και αυτή βαθιές περικοπές κόστους, τόνισαν οι πηγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v