Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Καταλύτης οι εκλογές στις ΗΠΑ για τον χρυσό

Νέο ρεκόρ πριν το τέλος του 2020 θα μπορούσε να «χτυπήσει» το πολύτιμο μέταλλο. To outlook της τράπεζας αντανακλά την αυξανόμενη ανησυχία των επενδυτών σχετικά με την προεδρική «μάχη» στον Λευκό Οίκο, ανάμεσα σε Τραμπ και Μπάιντεν.

Citigroup: Καταλύτης οι εκλογές στις ΗΠΑ για τον χρυσό

Ρεκόρ θα μπορούσε να «χτυπήσει» ο χρυσός πριν τα τέλη της χρονιάς, με τη στήριξη να έρχεται εν μέρει από τους κινδύνους που περιβάλλουν τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τη Citigroup.

Η αβεβαιότητα και οι καθυστερήσεις για το αποτέλεσμα μπορεί «να είναι υποτιμήμενοι παράγοντες από τις αγορές πολύτιμων μετάλλων», σημειώνουν οι αναλυτές. Οι προβλέψεις της τράπεζας αφήνουν να εννοηθεί αύξηση άνω των 200 δολαρίων για τα futures του χρυσού από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ο χρυσός έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών τον περασμένο μήνα, καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν ασφαλή καταφύγια, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, αλλά οι τιμές έχουν υποχωρήσει από τότε.

To outlook της Citi αντανακλά την αυξανόμενη ανησυχία των επενδυτών σχετικά με την προεδρική «μάχη» στον Λευκό Οίκο, ανάμεσα σε Τραμπ και Μπάιντεν.

Οι εκλογές «θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαιρετικό καταλύτη για την τιμή του χρυσού και τη μεταβλητότητα στα τέλη του τέταρτου τριμήνου, παρόλο που ιστορικά δεν υπάρχει σαφές μοτίβο για το trading χρυσού ή την αστάθεια των τιμών πηγαίνοντας προς τις εκλογές των ΗΠΑ και μετά από αυτές», δήλωσε η Citi.  «Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο αναμένουμε ότι οι τιμές του χρυσού θα φτάσουν σε νέα ρεκόρ πριν από το τέλος του έτους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v