Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε ανοικτούς χώρους

Αυξάνονται οι περιοχές στις οποίες οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκα σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους. Αυστηρά μέτρα ελέγχου της αστυνομίας.

Ιταλία: Υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε ανοικτούς χώρους

Υποχρεωτική γίνεται η χρήση της προστατευτικής μάσκας, και σε ανοικτούς χώρους, σε σειρά ιταλικών πόλεων.

Στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης (στην περιφέρεια της Καμπανίας) από σήμερα και μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους.

«Πρέπει να υιοθετήσουμε και πάλι υπεύθυνες συμπεριφορές, πολλώ δε μάλλον μετά το άνοιγμα των σχολείων μας. Αν θέλουμε να αποφύγουμε ένα νέο γενικευμένο lockdown, πρέπει δείξουμε και πάλι πνεύμα υπευθυνότητας», τόνισε ο περιφερειάρχης της Καμπανίας, Βιντσέντσο Ντε Λούκα.

Στην πόλη Φότζια, επίσης, της νότιας περιφέρειας της Απουλίας, ο δήμαρχος υπέγραψε απόφαση βάσει της οποίας από αύριο, όλοι πρέπει να φορούν μάσκα, και όταν βρίσκονται εκτός δημοσίων και επαγγελματικών χώρων. Εξαιρούνται μόνο τα παιδιά κάτω των έξι ετών και οι πολίτες με πιστοποιημένα προβλήματα υγείας.

Και στο ιστορικό κέντρο της Γένοβας, τέλος, όπου καταγράφηκε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, η μάσκα είναι πλέον υποχρεωτική παντού. Μέχρι σήμερα η δημοτική αστυνομία, σε εκατοντάδες ελέγχους που πραγματοποίησε, επέδειξε μια σχετική ελαστικότητα, αλλά από αύριο αναμένεται να επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v