Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορωνοϊός: Φρένο στα πάρτι θέλει να βάλει η Μέρκελ

Η κυβέρνηση επιδιώκει αυστηρότερα μέτρα για τους παρευρισκόμενους σε πάρτι έτσι ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας. Πόσα άτομα θα επιτρέπονται σε ιδιωτικές εκδηλώσεις και πόσα σε δημόσιους χώρους.

Κορωνοϊός: Φρένο στα πάρτι θέλει να βάλει η Μέρκελ

Η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ θέλει να περιορίσει τον αριθμό των συμμετεχόντων σε πάρτι, για να ελεγχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα, όπως προκύπτει από ένα σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο είδε το Reuters ενόψει της συνάντησης της καγκελαρίου με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων σήμερα.

Μέχρι στιγμής, η Γερμανία έχει καλύτερες επιδόσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά η Μέρκελ ανακοίνωσε στα στελέχη του κόμματός της χθες Δευτέρα ότι ο ρυθμός μόλυνσης πιθανόν να φθάσει τις 19.200 ημερησίως, αν συνεχιστεί η παρούσα φάση, σύμφωνα με μια πηγή του κόμματός της.

Σήμερα η Γερμανία κατέγραψε 2.089 νέα κρούσματα του κορωνοϊού και 11 θανάτους από Covid-19, σύμφωνα με απολογισμό του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας Ρόμπερτ Κοχ.

Βάσει μιας «στρατηγικής hot spot», η κυβέρνηση επιθυμεί να ενισχύσει τους περιορισμούς στον αριθμό παρευρισκομένων σε πάρτι στα 25 άτομα ιδιωτικά και στα 50 άτομα σε δημόσιους χώρους, όπου ο ρυθμός μόλυνσης επταημέρου ανέρχεται σε 35 ανά 100.000, όπως προκύπτει από το προσχέδιο.

Οι ισχύουσες απαγορεύσεις για την κατανάλωση αλκοόλ επίσης θα ενισχυθούν.

Αν ο ρυθμός μόλυνσης επταημέρου φθάσει τα 50 ανά 100.000, οι εορτασμοί σε ιδιωτικούς χώρους θα περιοριστούν στα δέκα άτομα και σε δημόσιους στα 25, σύμφωνα πάντα με το προσχέδιο.

Η μαζικής κυκλοφορίας ταμπλόιντ Bild έγραψε ότι τα σχέδια της Μέρκελ συναντούν αντιρρήσεις από ορισμένους πρωθυπουργούς κρατιδίων, οι οποίοι θα πρέπει να συμφωνήσουν σε αυτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v