Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιο αισιόδοξες οι επιχειρήσεις της Ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο

Η έρευνα έδειξε ότι οι επιχειρήσεις από τη βιομηχανία, τις υπηρεσίες, το λιανεμπόριο και τις κατασκευές κινήθηκαν ανοδικά όσον αφορά την εμπιστοσύνη που έχουν αυτό τον μήνα. Τη μεγαλύτερη ανάκαμψη είχε η Ιταλία.

Πιο αισιόδοξες οι επιχειρήσεις της Ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο

Λιγότερο απαισιόδοξες έγιναν οι επιχειρήσεις της Ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο όσον αφορά τις προοπτικές τους, παρά την πρόσφατη άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού, που οδηγεί κάποιες κυβερνήσεις σε επιβολή περιοριστικών μέτρων σε νοικοκυριά και εταιρείες.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος, μέτρηση που αφορά την επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη, αυξήθηκε στις 91,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 87,5 τον Αύγουστο.

Είναι η πέμπτη διαδοχική μηνιαία άνοδος. Ωστόσο, παραμένει χαμηλότερα από τις 103,4 μονάδες του Φεβρουαρίου, μήνα που προηγήθηκε του lockdown.

Η έρευνα έδειξε ότι οι επιχειρήσεις από τη βιομηχανία, τις υπηρεσίες, το λιανεμπόριο και τις κατασκευές κινήθηκαν ανοδικά όσον αφορά την εμπιστοσύνη που έχουν αυτό τον μήνα.

Τη μεγαλύτερη ανάκαμψη είχε η Ιταλία, αντανακλώντας το αίσθημα από την καλύτερη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v