Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δανία: Εξτρα φόρος στις τράπεζες για χρηματοδότηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων

Ο τραπεζικός τομέας κέρδισε δισεκατομμύρια τα τελευταία χρόνια και μια έξτρα συνεισφορά είναι πλήρως δικαιολογημένη, ανακοίνωσε ο υπουργός φορολόγησης, Μόρτνεν Μπόντσκοφ.

Δανία: Εξτρα φόρος στις τράπεζες για χρηματοδότηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων

Το σχέδιο της κυβέρνησης της Δανίας για τη χρηματοδότηση της πρόωρης συνταξιοδότησης εργαζομένων μέσω της επιβολής ενός έξτρα φόρου στον χρηματοοικονομικό τομέα έχει κερδίσει τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης και θα ψηφιστεί σε νόμο την επόμενη χρονιά. 

Μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν ως τις πρωϊνές ώρες του Σαββάτου, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι κατέληξε σε συμφωνία με κόμματα της αντιπολίτευσης για την εφαρμογή του σχεδίου. 

«Ο τραπεζικός τομέας κέρδισε δισεκατομμύρια τα τελευταία χρόνια και μια έξτρα συνεισφορά είναι πλήρως δικαιολογημένη» ανακοίνωσε ο Μόρτεν Μπόντσκοφ, υπουργός φορολόγησης. «Όσοι έχουν μοχθήσει εργαζόμενοι για πολλά χρόνια έχουν τώρα το δικαίωμα για μια αξιοπρεπή σύνταξη» πρόσθεσε. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ως και 41.000 Δανοί θα έχουν δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης από το 2022. Αναμένεται ότι 24.000 από αυτούς θα δεχτούν την προσφορά. 

Ο τραπεζικός τομέας της Δανίας έχει αντιταχθεί στο σχέδιο λέγοντας ότι απλώς θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες προμήθειες. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v