Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανικές πηγές: Δεν αναμένονται κυρώσεις κατά Τουρκίας στη σύνοδο της ΕΕ

Είμαστε ξεκάθαρα κατά των τελευταίων ενεργειών της Τουρκίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιβάλλουμε αυτόματα κυρώσεις για κάθε πρόκληση, τόνισε κυβερνητική πηγή στο Βερολίνο.

Γερμανικές πηγές: Δεν αναμένονται κυρώσεις κατά Τουρκίας στη σύνοδο της ΕΕ

Η ΕΕ δεν είναι πιθανό να ανακοινώσει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας στην σύνοδο των ηγετών που ξεκινά την Πέμπτη μεσούσης της έντασης με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε την Τετάρτη γερμανική κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ελλάδα έχει ζητήσει να συζητηθεί το θέμα στη διήμερη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, είπε η πηγή στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής κυβέρνησης που μετέδωσε η Deutsche Welle, θέμα κυρώσεων δεν έχουν θέσει άλλωστε επίσημα μέχρι στιγμής ούτε η Αθήνα και ούτε η Λευκωσία. Η ευκαιρία να τεθεί την Τρίτη το ζήτημα, στη συνεδρίαση του Συμβούλιου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που προετοιμάζει τις Συνόδους, δεν αξιοποιήθηκε.

Η Γερμανία δεν αναμένει η ΕΕ να αλλάξει την στάση της στο θέμα των κυρώσεων έναντι της Τουρκίας μόλις δύο εβδομάδες μετά την τελευταία απόφαση της συνόδου να μην επιβάλει τιμωρητικά μέτρα μέχρι νεωτέρας.

Είμαστε ξεκάθαρα κατά των τελευταίων ενεργειών της Τουρκίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιβάλλουμε αυτόματα κυρώσεις για κάθε πρόκληση, τόνισε, όπως μετέδωσε το Reuters. 

Στόχος μας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι η αποκλιμάκωση της έντασης, θα συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις για διάλογο, υπογράμμισε η ίδια πηγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v